Začaly spolu hrát kvůli Turnaji mistryň. Siniaková s Hradeckou ho už mají téměř jistý

Tenisové US Open je čtvrtým grandslamem sezony a hlavně pro ženy také jednou z posledních šancí připsat si velkou porci bodů do světových žebříčků. Toho klasického i toho ročního, který je důležitý pro účast na Turnaji mistryň. Třeba české deblistky Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková příležitost využily a účast v Singapuru už mají skoro jistou.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková při podání

Kateřina Siniaková při podání | Zdroj: Reuters

Na všechno ze svého posledního zápasu v New Yorku zřejmě nebudou vzpomínat v nejlepším, a platí to hlavně pro Lucii Hradeckou. Do vlasů jí vjel míček a pak také protihráčky, které marně žádaly doznání, že se balonků částí svého účesu dotkla. 

Ale jinak mohou být společně s Kateřinou Siniakovou pyšné na to, co na kurtech předvádějí. Vždyť dohromady se daly teprve před touto sezonou, začaly těžkou porážkou a ještě si musely zvykat na nové pořádky

Nepřiznat takový balón mi přijde ubohé, říká o kontroverzním momentu semifinále čtyrhry Strýcová

Číst článek

„Já si myslím, že jsme se hodně zlepšily jako tým. Přeci jen začátek byl trochu pomalejší, možná jsme se trochu hledaly. Vlastně Lucka měla změnu, že musela přejít na forhend. Možná jsme se musely vyloženě poznat na tom kurtu,“ řekla o nové dvojici pro Radiožurnál Siniaková.

„Myslím si, že teď hrajeme slušně, i když občas na nějakých těch menších turnajích to skončí nějak v prvním kole, jak se to tak promíchává, ale určitě se zlepšujeme. Ještě chceme přidat nějaký ten titul konečně,“ přeje si mladší z deblového páru.

Teď v New Yorku k němu mají s Lucií Hradeckou blízko i daleko zároveň, budou hrát o titul proti jedné z nejlepších tenistek posledního dvacetiletí Martině Hingisové a proti další kvalitní deblistce Čchan z Tchajwanu.

Ale i tak mohou být obě spokojené s tím, čeho dosáhly. A také jsou, Kateřina Siniaková vyhrála letos dva singlové turnaje na okruhu WTA, ale aktuálního úspěchu ze čtyřhry si prý považuje víc.

„Tak pro mě je to stoprocentně nejlepší výsledek. I když letos mám ty dva tituly ze singlu, tak grandslam je prostě něco víc. Já jsem hrozně moc ráda, že můžu být ve finále a doufám, že to ještě není konec. Nevím, jestli si to zatím uvědomuju tak moc. Ještě možná ne, ale jsem z toho nadšená,“ dodala Siniaková.

A zrovna tak spoluhráčka Lucie Hradecká, která už také vymýšlela program mezi závěrečnými zápasy v New Yorku.

„Výjimečně jsem to vzala do svých rukou a jdeme, doufám, že Katka půjde, do české restaurace. Já už tam byla asi před třemi dny. To jsem měla tatarák a ochutnávala jsem svíčkovou. Byla výborná, takže s největší pravděpodobností asi stejná kombinace,“ prozradila Hradecká.

Je dost pravděpodobné, že si obě ještě v této sezoně na společnou večeři zajdou. Třeba na konci října na Turnaji mistryň v Singapuru, kam se svým výsledkem z US Open už prakticky kvalifikovaly.

Slušnou naději dostat se mezi osm nejlepších párů sezony mají z českých deblistek i Květa Peschkeová a Andrea Hlaváčková se svými zahraničními spoluhráčkami. Teoretickou naději ještě drží Lucie Šafářová a Barbora Strýcová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme