Zdařilý návrat. Kvitová v prvním kole French Open vyřadila Američanku Boserupovou

Tenistka Petra Kvitová zvládla návrat na kurty po zranění levé ruky. V prvním kole French Open vyřadila Američanku Boserupovou po setech 6:3 a 6:2. Ve druhém kole se utká s vítězkou souboje mezi Američankou Mattekovou-Sandsovou a Ruskou Rodinovou.

Paříž (Aktualizováno: 13:02 28. 5. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Petra Kvitová při utkání prvního kola French Open.

Česká tenistka Petra Kvitová při utkání prvního kola French Open. | Zdroj: Reuters

„Překvapila jsem sama sebe už jenom tím prvním míčem, kdy jsem hned zabila forhend křížem. To jsem si říkala, co to je. Jsem ráda, že jsem začátek takhle zvládla, protože kdybychom se tahaly hodně, tak nevím, jak bych to zvládala kondičně, nebo hlavou. Ujala jsem se vedení a neprohrála jsem si podání celý zápas, což mě trošku překvapuje, ale beru to," usmívala se v rozhovoru pro Radiožurnál Petra Kvitová.

Sedmadvacetiletá Kvitová byla loni 20. prosince přepadena ve svém bytě a pachatel jí pořezal všechny prsty levé ruky, v které drží raketu. Lékaři odhadovali, že se vrátí nejdříve po půl roce, ale bývalá světová dvojka to stihla skoro o měsíc dřív.

„Měla jsem pár momentů, ale většinou spíš na lavičce, kdy jsem si vzpomněla na všechno, co se odehrálo. Když jsem přišla na kurt, tak samozřejmě i potlesk lidí, tak to ve mně vyvolala emoce, které jsem zažívala na kurtu, a neodehrávalo se mi v hlavě úplně všechno, co bylo. Ale asi to všechno na mě dopadlo, když to skončilo," popsala.

„Jsem ráda, že jsem se rozhodla přijet. Strašně děkuji za všechnu vaši podporu," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu. „Nezáleží na tom, jak jsem hrála. Důležité je vítězství."

Utkání proti Američance Boserupové bylo jejím prvním zápasem. Kvitová v utkání nasázela devět es a 31 vítězných úderů. Příští soupeřkou někdejší semifinalistky pařížského grandslamu bude buď další Američanka Bethanie Matteková-Sandsová, nebo Ruska Jevgenija Rodinová.

Blízcí Kvitové měli v hráčské lóži při jejím návratu na kurty na sobě trička s nápisem "Odvaha, víra, pojď!". „Chtěli jsme to udělat i za cenu, že by to mohlo být kontraproduktivní. Je to o tom, co ji provázelo celou cestu, proč se vrátila na kurt," řekl kondiční trenér David Vydra.

Tenisový grandslamový turnaj French Open (antuka, dotace 12 780 000 eur):
Ženy – 1. kolo:
Boserupová (USA) – Kvitová (15-ČR) 3:6, 2:6

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme