Tenista Damm dvakrát ve finále US Open

Hned dvě finálové čtyřhry si na grandslamovém turnaji US Open zahraje český tenista Martin Damm. Kromě mužského deblu, ve kterém mu bude spoluhráčem Ind Paes, nastoupí i v mixu po boku s krajankou Květou Peschkeovou. Ve finále ženské dvouhry se utká Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová s Marií Šarapovovou z Ruska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Justine Heninová

Justine Heninová | Foto: Gotenis

Martin Damm postoupil s Indem Leandrem Paesem do finále grandslamového turnaje letos už podruhé. Poražení finalisté z Australian Open mají možnost složit reparát na kurtech Flushing Meadows, kde dnes v semifinále zvítězili nad Paulem Hanleym a Kevinem Ullyettem 6:7, 7:6 a 7:5.

Ikdyby toto nevyšlo, nemusí Damm věšet hlavu. Ještě jednu příležitost, aby dosáhl na vyzoužený titul, bude mít ve smíšené čtyřhře jako spoluhráč Květy Peschkeové. V semifinále společnými silami porazili australskou dvojici Nicole Prattová, Paul Hanley za hodinu a čtyři minuty po setech 6:4 a 6:1, ve finále je však čeká úkol nelehký. Postaví se jim Američan Boby Bryan s Martinou Navrátilovou. Pro devětačtyřicetiletou českou rodačku, která dosud získala už 58 grandslamových titulů, to bude poslední zápas bohaté kariéry.

Zbylá finále jsou již bez české účasti. O triumf ve dvouhře žen se utká Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová, která po třech setech zastavila překvapení Jelenu Jankovičovou ze Srbska, s ruskou divou Marií Šarapovovou. Ta vyhrála nad největší favoritkou turnaje Amélií Mauresmovou z Francie 6:0, 4:6 a 6:0. Šarapovová vybojovala svůj jediný grandslamový titul v roce 2004 ve Wimbledonu, jiné grandslamové finále dosud nehrála. Již před finále je jisté, že se z vítězství v deblu žen bude radovat některá z ruských tenistek. Nevyřešenou otázkou zůstává jen to, zda to bude Safinová, která hraje bok po boku se Slovinkou Srebotnikovou, nebo Zvonarevová spolupracující s Francouzkou Dechyovou. Tento pár vyřadil v semifinále česko-italskou dvojici Peschkeová-Schiavoneová.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme