Tenista Štěpánek na US Open končí

Radek Štěpánek nestačil v zápase třetího kola na bývalou světovou jedničku Rogera Federera. Přestože se Švýcar duelu se Štěpánkem obával, nakonec je výsledek zápasu jednoznačný. Do osmifinále posledního grandslamu sezóny postoupil Federer, který po necelých dvou hodinách hry zvítězil nad Radkem Štěpánkem rozdílem třídy. Vyhrál 6:3, 6:3 a 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek

Radek Štěpánek | Foto: Radek Štěpánek

Jako předzvěst nezdaru působil druhý gam zápasu, kdy si Štěpánek hladce prohrál vlastní servis. V sedmé hře si sice vzal Štěpánek ztracené podání zpět, nicméně vlastními chybami při servisu dovolil Švýcarovi opět odskočit. Přitom právě podání byla opora Štěpánkova působení na US Open.

Druhou sadu zahájil Štěpánek lépe,ale ani tentokrát se nevyvaroval chyb, když nedotáhl do vítězného konce stav 40:15 při vlastním podání. Neúčinná byla i hra na síti, kterou se Federerovi dařilo číst. V úvodu třetí sady měl sice Štěpánek dva brejkboly, ale ani ty nevyužil. Federer komplikace nedopustil a suveréně přehrál českého tenistu. V dalším kole se švýcarský hráč utká s vítězem utkání mezi Rusem Igorem Andrejevem a Španělem Fernandem Verdaskem.

Další výsledky:
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Štěpánek (28-ČR) 6:3, 6:3, 6:2, Davyděnko (5-Rus.) - Tursunov (26-Rus.) 6:2, 7:6 (7:3), 6:3, Muller (Luc.) - Almagro (18-Šp.) 6:7 (3:7), 3:6, 7:6 (7:5), 7:6 (8:6), 7:5.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme