Tenistka Clijstersová obhájila titul na Turnaji mistryň

Belgičanka Kim Clijstersová zvítězila na tenisovém Turnaji mistryň, když ve finále porazila v Los Angeles Francouzku Amélii Mauresmovou hladce 6:2 a 6:0 za dvaapadesát minut a obhájila tak titul z loňska. Vítězka inkasovala nejvyšší šek v historii ženského tenisu, za výhru obdržela 1 000 030 dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kim Clijstersová

Kim Clijstersová | Foto: Gotenis

Clijstersová sice podruhé za sebou zvítězila na Turnaji mistryň, přesto přijde o post světové jedničky. Na prvním místě rok ukončí její krajanka Justine Heninová-Hardenneová, k čemuž jí stačil postup do semifinále, v kterém prohrála s Mauresmovou.

Na úvod finále Clijstersová ztratila servis, ale pak na kurtu dominovala. Od stavu 2:2 získala deset her v řadě. Využila druhý mečbol, když Mauresmová poslala z bekhendu míč do sítě. Clijstersová v letošní sezoně vyhrála 102 zápasů, prohrála jen dvanáctkrát a radovala se z devíti turnajových vavřínů.

Ve finále čtyřhry těsně unikl Belgičance Clijstersové unikátní double. Argentinsko-španělský pár Suarezová, Ruanová-Pascualová zdolal Kim Clijstersovou s její japonskou partnerkou Ai Sugijamaovou ve třech setech.

Výsledky:

Dvouhra - finále: Clijstersová (1-Belg.) - Mauresmová (6-Fr.) 6:2, 6:0

Čtyřhra - finále: Suarezová, Ruanová-Pascualová (1-Arg./Šp.) - Clijstersová, Sugijamaová (2-Bel./Jap.) 6:4, 3:6, 6:3

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme