Tenistka Mauresmová má premiérový titul, Damm se nedočkal

Český deblista Martin Damm prodlouží své čekání na grandslamový titul. Společně s Indem Paesem nestačili ve finále Australian Open na americký pár dvojčat Bryanových. Titul v ženské dvouhře získala Francouzka Mauresmová poté, co její soupeřka Heninová-Hardenneová kvůli zdravotním obtížím vzdala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amélie Mauresmová

Amélie Mauresmová | Foto: Gotenis

Damm s Paesem svedli s favorizovanými bratry Bryanovými vyrovnanou bitvu. Získali první set v poměru 6:4, následující 3:6 ztratili, v rozhodující sadě neproměnili 8 brejkbolů. Američanům stačil jediný, prolomili Dammovo podání a set i zápas dotáhli do vítězného konce. "Škoda těch brejkbolů, chybělo tam trochu štěstí. Je tam zklamání z promarněné šance, ale bojovali jsme do posledního míče a byl to supr zápas," pochvaloval si Martin Damm utkání, které nadchlo i zaplněné tribuny. Dvanáct tisíc diváků v Melbourne tak získalo řádný závdavek po předčasně ukončeném finále ženské dvouhry.

V něm musela bolestmi sužovaná Justine Heninová-Hardenneová za stavu 2:6 a 0:2 odstoupit."Jsem samozřejmě moc zklamaná, že jsem musela skončit takhle. Omlouvám se, že jsem nepředvedla víc. Ale je mi opravdu špatně, nemohla jsem už hrát dál," smutnila po zápase Belgičanka. Mauresmová v rozpačité atmosféře reagovala. "Je to pro všechny divné. Hlavně pro Justine, ale i pro mě a pro celý turnaj. Ale já jsem měla pár momentů, ve kterých jsem měla pocit, že by se zápas mohl otočit a nebylo to tak jednoduché, jak to možná vypadalo. Soustředila jsem se na svojí hru a neměla moc času sledovat, jestli je soupeřce zle," dušovala se Francouzka, které při cestě za premiérovým grandslamovým titulem v kariéře vzdaly hned tři soupeřky. Kromě Heninové-Hardenneové ve 3. kole kvůli vedru Nizozemka Krajiczeková a v semifinále se zraněným kotníkem Belgičanka Clijstersová. "Je to zvláštní, ale myslím si, že to má svůj původ v tom, jak je kdo fyzicky připraven, " zhodnotila nezvyklou přízeň okolností šťastná vítězka Australian Open.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme