Tenistky daly Slovenkám "bůra"

Český tým se může těšit na boj o účast v elitní osmičce Fed Cupu. V Bratislavě přehrály v utkání Světové skupiny II Slovenky 5:0 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová | Foto: sportovci.cz

Lichotivý účet otevřela už včera vítězstvím nad slovenskou jedničkou Danielou Hantuchovou česká dvojka Lucie Šafářová. Následně si Nicole Vaidišová sice s obtížemi, ale přece, poradila s bojovnou Dominikou Cibulkovou a Češky získaly vedení 2:0 na zápasy. Postupový bod pak na účet týmu přinesla opět Vaidišová, když v atraktivní a opět třísetové bitvě přehrála Hantuchovou.

Nejlepší česká tenistka litovala jen nevydařeného závěru druhého setu. Ten měla rozehraný na rychlé ukončení zápasu, ale nakonec na kurtu strávila bez dvanácti minut tři hodiny. "Nechala jsem se zbytečně rozhodit spornými výroky rozhodčích a chováním diváků a sama jsem si to zkomplikovala," řekla na tiskové konferenci. Klíčové bylo, že se na začátku třetího setu znovu vrátila k soustředěnému výkonu. "Naštěstí jsem byla schopna se zase uklidnit. Určitě jsem na ten druhý set rychle zapomněla," uvedla s tím, že podala lepší výkon než v sobotním duelu s Dominikou Cibulkovou.

Hantuchová uznala, že se jí především úvod zápasu nevydařil. "Hůř jsem se rozjížděla, bylo chladno a špatně se mi pohybovalo. Ona měla lepší začátek," hledala příčiny ztráty prvního setu. V chladnu pod otevřenou střechou si navíc v prvním setu natáhla sval, který si v průběhu třetí sady nechala ošetřit. "Postupem času se to zhoršovalo. Vadilo mi to hlavně při dopadech po servisu. Uvidím, nakolik to bude vážné," prohlásila.

České tenistky o postupu do baráže rozhodly v nejkratší možné době, ale Hantuchová uvedla, že utkání zdaleka nebylo tak jednoznačné. "Myslím, že všechny zápasy, které jsme prohrály, jsme mohly stejně dobře i vyhrát," řekla.

Vítězka dvou bratislavských zápasů Vaidišová mohla přemýšlet o další baráži. "Už se těším, až budeme po Wimbledonu hrát o postup do Světové skupiny I. Na soupeři nám nezáleží, myslím, že v tomto složení máme proti všem šanci," prohlásila.

Fedcupový tým před zápasem se Slovenskem převzal její trenér a nevlastní otec Aleš Kodat a semifinalistka Australian Open si to nemohla vynachválit. "Jsem spokojená, že tady byl právě táta. V určitých chvílích to se mnou není jednoduché," dodala.

Za rozhodnutého stavu nastoupila do poslední z dvouher místo Šafářové Barbora Záhlavová-Strýcová. Za stavu 6:1 a 2:1 (z pohledu Strýcové) soupeřka Magdaléna Rybáriková zápas po obnoveném zranění třísla zkrečovala.

Češky pak následně vyhrály i čtyřhru, když Strýcová společně s Ivetou Benešovou porazily dvakrát 6:3 slovenský pár Diminika Cibulková- Janette Husárová.

Slovensko - ČR 0:5

Statistiky dnešních duelů:

Hantuchová - Vaidišová 2:6, 7:6 (7:1), 3:6.

Esa: 8:11. Dvojchyby: 5:5. Využité brejkboly: 3 z 10/7 ze 24. Celkem získané míče: 110:124. Čas utkání: 2:48 hod.

Rybáriková - Strýcová 1:6, 1:2 skreč Rybárikové.

Esa: 1:0. Dvojchyby: 2:1. Využité brejkboly: 1 z 1/4 z 5. Celkem získané míče: 18:37. Čas utkání: 0:32 hod.

Cibulková, Husárová - Benešová, Záhlavová-Strýcová 3:6, 3:6.

Esa: 0:2. Dvojchyby: 2:0. Využité brejkboly: 4 z 8/7 z 10. Celkem získané míče: 51:69. Čas utkání: 1:11 hod.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme