Tenistky hrají s Kanadou, Kukal je spokojen

České tenistky se v duelu o záchranu ve Světové skupině Fed Cupu utkají v domácím prostředí s Kanadou. Zápas se uskuteční 20. a 21. července. "Konečně nám přálo štěstí," vydechl si po losu v londýnském sídle Mezinárodní tenisové federace týmový kapitán Jan Kukal. Češky spadly do baráže o Světovou skupinu po prohře 2:3 s Chorvatskem v prvním kole v Bolu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dája Bedáňová

Dája Bedáňová | Foto: Wimbledon

Hostíte doma Kanadu, jste spokojen?

Ano. Klíčové pro vylosování baráže bylo, abychom hráli doma. Štěstí se k nám konečně přiklonilo, vyšlo to.

Jaký zvolíte povrch?

Jednoznačně antuku. Hraje se ke konci července, v plné sezoně na tvrdých površích. A na nich jsou Kanaďanky dobré, narodily se na nich.

Znáte kanadský tým?

Lídrem týmu je hráčka českého původu Nejedlá. Znám ji velmi dobře, je to hodně nebezpečná tenistka.

Už máte jasno o dějišti?

To ještě ne, ale je jisté, že budeme hrát pod širým nebem. Termín připadá na víkend, navíc uprostřed prázdnin. Proto zvolíme takové místo, kde přijde alespoň tisíc, patnáct set diváků. Zájem lidí bude podstatný, stejně jako náš výkon.

Losování baráže Fed Cupu:

Česká republika - Kanada, Maďarsko - Argentina, Austrálie - Nizozemsko, Kolumbie - Japonsko, Čína - Rusko, Slovinsko - Ukrajina, Švédsko - Švýcarsko, USA - Izrael.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme