Tenistky ve Fed Cupu zatím nerozhodně

1:1. Takový je stav po prvním hracím dnu utkání Světové skupiny II Fed Cupu mezi domácím Thajskem a Českou republikou. Benešová nejprve nečekaně prohrála s Viratprasertovou, skóre srovnávala Vaidišová jasnou výhrou nad Tangphongovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová | Foto: sportovci.cz

Iveta Benešová nebyla od začátku utkání se Suchanun Viratprasertovou ve své kůži, rozdíl 147 míst na světovém žebříčku mezi hráčkami nebyl na kurtu vůbec znát. Benešová nedokázala diktovat tempo hry a prakticky si zápas prohrála nevynucenými chybami. Viratprasertová naproti tomu neriskovala, hrála od základní čáry povětšinou přes bekhend své soupeřky a došla si pro výhru dvakrát 6:4.

Srovnat stav tak bylo úkolem pro Nicole Vaidišovou. A česká jednička se ho zhostila bez problémů. Patnáctá hráčka žebříčku vyprovodila Montinee Tangphongovou z kurtu za hodinu a 12 minut s přídělem 6:0 a 6:2.

Zítra by měly nejdříve hrát Vadišová s Viratprasertovou a pak Tangphongová s Benešovou. Kapitán Tomáš Petera ovšem pošle do hry Kláru Koukalovou, protože Benešová se bude připravovat na závěrečnou čtyřhru v tandemu s Barborou Strýcovou. Jejich soupeřkami budou Napaporn Tongsaleeová a Nudnida Luangnamová.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme