Tenisty čeká v Davisově poháru Kuerten a spol.

Česká republika se utká v 1. kole Světové skupiny Davisova poháru tenistů s Brazílií. Rozhodl o tom los v Curychu. Čeští tenisté budou mít v zápase, který se uskuteční 8. 2 - 10. 2. 2002, výhodu domácího prostředí. Příznivci bílého sportu se tak mohou těšit na start momentální světové jedničky Gustava Kuertena.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gustavo Kuerten

Gustavo Kuerten | Foto: ATP

Kapitán našeho týmu Jan Kukal je s losem velice spokojený: "Přál jsem si atraktivního soupeře a toho navíc budeme hostit doma." S Brazilci totiž naposledy hrálo tehdy ještě Československo v Porto Allegre v roce 1971. V letošním ročníku prestižní soutěže družstev zdolalo Brazilci v prvním kole Maroko, ale ve čtvrtfinále doma podlehli Austrálii 1:4. Jedničkou Brazilců je trojnásobný vítěz French Open Gustavo Kuerten, dvojkou Fernando Meligeni. "Předpokládám, že Brazilci přijedou v nejsilnějším složení. Od Kuertena čekají tři body, a tak ho těžko nechají odpočívat," odhadoval Kukal.

O sestavě českého týmu by se mohlo rozhodnout už v polovině prosince. Kukal by rád svolal společné soustředění, v jehož rámci by český tým sehrál přátelské utkání s Rakouskem nebo Slovenskem. "Byla by to příprava nejen na Davis Cup, ale i na Australian Open," vysvětloval svůj záměr nehrající kapitán. Českou republiku letos ve dvouhrách reprezentovali Bohdan Ulihrach a Jiří Novák, ve čtyřhře Novák s Riklem.

Čeští tenisté mají spolu s výhodou domácího prostředí právo volby povrchu. O něm se rozhodne až po složitém rozvažování, protože povrch by měl co nejvíce znepříjemňovat život soupeřům. "Jisté je jedno, nebudeme hrát na antuce", poodkryl karty Kukal. Vzhledem k únorovému termínu se bude hrát v hale, dějištěm zápasu by se mohly stát Praha, Ostrava, Brno nebo Frýdlant nad Ostravicí.

Rozlosování

Světová skupina: Francie - Nizozemsko, ČR - Brazílie, Španělsko - Maroko, USA - Slovensko, Rusko - Švýcarsko, Velká Británie - Švédsko, Chorvatsko - Německo, Argentina - Austrálie.

Petr Souček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme