Teplice neprohrály ani se Slavií

Tepličtí fotbalisté zůstávají spolu se Spartou jediným týmem, který ještě v letošní Gambrinus lize neprohrál. Severočeši na domácím stadionu zdolali v dohrávce 11. kola pražskou Slávii 1:0 gólem Jiřího Maška ze 45. minuty. Svěřenci trenéra Vlastislava Marečka se tak dostali na druhé místo v tabulce za pražskou Spartu, na kterou ztrácejí šest bodů. Manko osmé Slavie se po nezdaru Na Stínadlech opět navýšilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FK Teplice

FK Teplice | Foto: Jan Rosenauer

Slavia, která v Teplicích vyhrála poslední tři utkání, si v prvním poločase dlouho zahrávala a domácí mohli litovat, že šli v poločase do kabin jen s jednobrankovým náskokem. Už ve čtvrté minutě se přes Holeňáka dral do šance domácí mladíček Fenin, ale toho stačili na poslední chvíli zastavit stoper Bejbl s dobře vyběhnutým gólmanem Černým. Pak si už Stínadla podmanili žlutomodří a díky rychlým kombinacím a výtečnému pohybu na útočné polovině se hrnuli do šancí. Fenin nejprve z úhlu hlavičkoval jen do Černého a vzápětí se po závaru stejný hráč nedostal na malém vápně k zakončení. Poslední minuta první půle ale všechno změnila a domácí se za ofenzivní aktivitu dočkali gólové odměny: Kaufman poslal z pravé strany ostrý centr a neobsazený Mašek pak poslal míč ve skluzu za záda bezmocného Černého.

Ani po poločase se obraz hry nezměnil. Slavia s vypětím všech sil odrážela drtivý nápor Severočechů, kteří se dál hnali za pojištěním svého náskoku a hlavně z dravého Fenina byli hosté nešťastní. Jenže sedmnáctiletý útočník během dvaceti minut nejprve dvakrát hlavičkoval z výborných pozic mimo tyče a pak po Bejblově nepovedeném odkopu pálil jen do nohou Černého, svého dnešního úhlavního soka. Slávisté se vymanili z teplického sevření, ale jejich snahu ničily triviální chyby v mezihře. Slavii svitla poslední naděje dvě minuty před koncem: stoper a domácí kapitán Rada fauloval Latku a po následných protestech jej sudí Čuřín dokonce vyloučil. Následný trestný kop střídající Sedláček namířil jen do zdi, a tím prodloužil slávistickou mizérii.

FK Teplice - Slavia Praha 1:0 (1:0)

Branka: 45. Mašek. Rozhodčí: Čuřín - Vodička, Petřík. ŽK: Fenin - Bejbl, Sedláček. ČK: 88. Rada (Teplice). Diváci: 4739.

Sestavy:

Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal (87. Klein), Krmaš - Doležal, Benát, Sabou, Tesařík - Fenin (90. Veleba), Mašek (79. Divecký). Trenér: Mareček.

Slavia: Černý - Došek (58. Adauto), Holeňák, Bejbl, Rychlík (72. Sedláček) - Piták, Latka, Gedeon, Zbončák - Vlček, Fořt. Trenér: Csaplár.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme