Teplice povede Rada

Novým trenérem prvoligových fotbalistů FK Teplice se stal Petr Rada. Osmačtyřicetiletý kouč podepsal s vedením prvoligového týmu smlouvu na rok s následnou roční opcí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FK Teplice

FK Teplice | Foto: Jan Rosenauer

Rada nahradí Jiřího Bartla, který převzal mužstvo letos v lednu a neměl podle vedení klubu uspokojivé sportovní výsledky. Tým skončil na osmém místě a z dvanácti utkání pod Bartlovým vedením vyhrál jen pět. Představenstvo klubu proto nejprve oslovilo dřívějšího trenéra Teplic Vlastislava Marečka. "Když jsme zjistili, že se ze zdravotních důvodů nemůže vrátit, rozhodli jsme se pro hledání nového trenéra. Mezi vytipovanými byl i Petr Rada, pro něhož jsme se nakonec jednoznačně rozhodli. Jednali jsme spolu už před posledním kolem Gambrinus ligy, k definitivnímu stvrzení došlo o minulém víkendu," popsal kroky představenstva ředitel klubu František Hrdlička a dodal, že jedním z důvodů, proč si radu vybrali, byla jeho znalost prostředí. Rada již jednou Teplice vedl od července 2000 do března 2001. "Dostal jsem korektní nabídku a po dohodě s Jabloncem, kde jsme neprodloužili smlouvu, je to pro mě výzva do další práce, která by měla být zajímavá. Žádné výsledkové cíle zatím nemám, musím se nejprve seznámit s mužstvem," řekl k podpisu smlouvy Rada.

Novou úlohu převzal také Jiří Kotrba, který po neúspěšném pokusu zachránit Příbram v první lize, přijal nabídku Českých Budějovic a stal se sportovním ředitelem jihočeského klubu. Dynamo nadále povede František Cipro.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme