Teplice prohospodařily dvoubrankové vedení

Tepličtí fotbalisté v dohrávaném utkání 5. ligového kola promarnili v souboji s Mostem dvoubrankový náskok a v severočeském derby se nakonec se svým sokem rozešli smírně 2:2. Teplice sice vedly po brankách Dorta a Stožického ve 48. minutě už 2:0, ale hosté vyrovnali díky Procházkovi a střídajícímu kanonýrovi Sieglovi, který se prosadil sedm minut před koncem svým prvním kontaktem s míčem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Vaniak

Martin Vaniak | Zdroj: ČTK

Most tak na poslední chvíli odvrátil třetí prohru za sebou a jeho kouč Zdeněk Ščasný dostál svým předzápasovým slibům. Sáhl k radikálním změnám v sestavě poté, co jeho tým v dosavadních čtyřech zápasech uhrál jen dva body. Ščasný v základní jedenáctce vynechal ostřílené matadory Siegla, Novotného a Pilaře, šanci v brance naopak dostal navrátilec z Panionisu Atény Martin Vaniak.

Jenže plány mosteckých fotbalistů dostaly vážnou trhlinu už v samém úvodu: mostečtí zadáci na levé straně hřiště nepokryli teplickou kombinaci, Sabou naservíroval míč před branku volnému Dortovi a ten už po 25 vteřinách hry pokazil Vaniakovi návrat do české ligy. Tři minuty po přestávce dostal až příliš prostoru po přihrávce Džeka na levé straně hřiště teplický záložník Stožický a nadvakrát překonal bezmocného Vaniaka.

V 69. minutě kopal tři rohy v rychlém sledu za sebou mostecký záložník Gašparík, po jeho posledním ostrém centru se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval obránce Procházka a zajistil zápasu dramatickou zápletku. Autor první mostecké branky Procházka pak našel krásným čtyřicetimetrovým pasem Siegla a ten hlavou v pádu první kontakt s míčem přetavil v mostecké vyrovnání.

Branky: 1. Dort, 48. Stožický - 69. Procházka, 83. Siegl. Rozhodčí: Matějek - Filgas, Goňa. ŽK: Hunal, Benát - Pešír, Procházka, Zbončák. Diváci: 3920. Sestavy: Teplice: Kolář - Doležal, Klein, Hunal, Krmaš - Verbíř (90. Rilke), Sabou, Benát (80. Valenta), Stožický - Džeko (82. Fenin), Dort. Trenér: Mareček.

Most: Vaniak - Procházka, Hainault, Pikl, Zbončák - Macek (23. Jendruščák), Prášil (64. Da Silva), Škoda, Gašparík (80. Siegl) - Pešír, Brzezina. Trenér: Ščasný.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme