Teplice se rozloučily s Pohárem UEFA vítězstvím

Fotbalisté Teplic se s Pohárem UEFA rozloučili důstojně. Na domácím hřišti porazili slavný Celtic Glasgow brankou útočníka Maška 1:0, ale ztrátu z prvního vzájemného zápasu, kdy prohráli 0:3, nesmazali. Do osmifinále tak postupuje Celtic, loňský finalista soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

Skotové od začátku utkání jen čekali na teplické chyby a občas pohrozili. Proto se domácí stále více osmělovali. V 17. minutě po rychlé akci z levého křídla a Kuchařově dobrém pasu ale důrazný Balde pokryl na bližší tyči Rilkeho. Severočeši začali hrozit hlavně ze standardních situací a ve 26. minutě se zlobili na rozhodčího. Balde totiž v pokutovém území zasáhl míč rukou a domácí se dožadovali penalty.

Ve 35. minutě slovenský bek Varga odvrátil centr z pravé strany jen před pokutové území k útočníku Maškovi, který si srovnal míč a krásnou ránou pod břevno poslal český tým do vedení.

Tempo zápasu nezvolnilo ani po poločasové pauze. Hosté zvýšili agresivitu a patřila jim i první šance druhé půle. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Rada. V závěru se proti kanonýrovi Larssonovi dvakrát vytáhl brankář Poštulka a Teplice si už cennou výhru vzít nenechali.

Odveta 3. kola Poháru UEFA:

FK Teplice - Celtic Glasgow 1:0 (1:0) Branka: 35. Mašek. Rozhodčí: Övrebö - Sundet, Lien (všichni Nor.). ŽK: Leitner, Hunal, Mašek, Rilke, Skála, Verbíř - Kennedy, McNamara. Diváci: 16.258. První zápas 0:3, postupuje Celtic.

Sestavy:

Teplice: Poštulka - Doležal, Rada, Hunal, Leitner (88. Štyvar) - Verbíř (90. Mareš), Skála, Kuchař, Tesařík - Rilke (75. Ryška), Mašek. Trenér: Straka.

Celtic: Douglas - Kennedy, Balde, Varga, McNamara (84. Valgaeren) - Agathe, Lambert, Petrov, Thompson - Sutton (71. Pearson), Larsson. Trenér: O'Neill.

Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme