Teplice uhrály s Boleslaví jen bod, vedoucí Liberec jim uniká

Fotbalisté Teplic ztrácejí po 19. kole Gambrinus ligy na vedoucí Liberec už sedm bodů. Severočeši totiž doma jen remizovali s Mladou Boleslaví 1:1. Blšany prohrály ve své jarní premiéře v důležitém souboji o záchranu s Mostem 0:1 a patří jim poslední místo. V dalších zápasech porazila Olomouc Příbram 2:1 a dostala se před ní na šesté místo, a Jablonec si poradil se Zlínem 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga

Pátá Mladá Boleslav přijela na teplická Stínadla bodovat a cíl splnila. V 23. minutě přišel první gól: na polovině soupeře vyrobil nečekanou minelu zkušený Rada, míč doputoval k nabíhajícímu Kuličovi, který postupoval sám na Poštulku a hokejovým blafákem otevřel skóre zápasu. V 36. minutě se k odraženému míči dostal v šestnáctce Doležal, který jemným centrem našel před brankou Krmaše. Ten nejdříve hlavou trefil tyč, ale odražený balon přece jen dotlačil za brankovou čáru. S přibývajícím časem začali být domácí nervózní a do vážnější šance se už nedostali.

Důležitý souboj o záchranu mezi Blšany a Mostem vyhráli hostující fotbalisté. Osm minut před koncem o tom rozhodl Horst Siegl, který tak dosáhl 170. ligového gólu. Most je v tabulce třináctý, poražení naopak zůstávají poslední.

Druhou výhru za sebou získali v první lize jablonečtí fotbalisté. Po úspěchu v Plzni dnes zdolali i sedmý Zlín 2:0. Ve 48. minutě se nejprve trefil Lafata, jenž před týdnem dvěma góly pokořil Plzeň, a v 66. minutě výhru pojistil střídající Kiša.

Po sérii čtyř porážek fotbalisté Sigmy Olomouc zabrali a znovu vyhráli. O vítězství 2:1 nad Marilou Příbram dnes rozhodli svým výkonem před přestávkou, ovšem hosté svůj tlak nedokázali zužitkovat. Hned ve 2. minutě otevřel skóre domácí Chmelíček, ve 29. minutě Divecký na hranici šestnáctky vypálil, míč tečovaný Königem vysokým obloučkem přeletěl Lovásika a skončil v levém rohu branky Sigmy. Domácí pak na chvíli znervózněli, ale v 38. minutě se jim vrátila pohoda na kopačky. Špiláček vyslal kolmý pas na Michala Hubníka, ten obešel i brankáře Pařízka a vstřelil vítězný gól.

Devatenácté kolo se dohrává v pondělí od 16:40 v Jihlavě. Domácí Vysočina nastoupí proti pražské Spartě. Oba týmy čekají na první jarní výhru.

Výsledky 19. kola:

FK Jablonec - FC Tescoma Zlín 2:0 (0:0)

Branky: 48. Lafata, 66. Kiša
Rozhodčí: Paták - Lhoták, Pospíšil. ŽK: Kučera, Klapka - Vidlička, Zapletal, Janíček, Lukaštík, Činčala
Diváci: 2880

Chmel Blšany - SIAD Most 0:1 (0:0)

Branka: 82. Siegl
Rozhodčí: Jech - Košec, Hojsík. ŽK: Devátý - Hainault
Diváci: 2053

Sigma Olomouc - Marila Příbram 2:1 (2:1)

Branky: 2. Chmelíček, 38. M. Hubník - 29. Divecký
Rozhodčí: Šedivý - Filgas, Slavík. Bez ŽK
Diváci: 3354

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)

Branky: 36. Krmaš - 23. Kulič
Rozhodčí: Handlíř - Pokorný, Kumstát. ŽK: Rada, Krmaš, Verbíř - Palát, Švejdík
Diváci: 3860

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme