Teplice získaly Karla Radu na dva roky

Pouhé dva dny před ligovým startem získali tepličtí fotbalisté zkušenou posilu. Obránce Karel Rada dnes podepsal Na Stínadlech dvouletou smlouvu s roční opcí a přestože odpoledne absolvuje se svými novými spoluhráči teprve první trénink, nic nebrání tomu, aby už ve středu nastoupil na Letné proti Spartě a o víkendu v odvetě Intertoto Cupu proti Kaiserslauternu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FK Teplice

FK Teplice | Foto: Jan Rosenauer

Jednatřicetiletý stoper oblékal naposledy půldruhého roku dres Eintrachtu Frankfurt nad Mohanem. V reprezentaci sehrál 43 utkání a vstřelil čtyři góly. Několik let patřil k jejím oporám a má i stříbro z mistrovství Evropy. Od loňského sestupu Frankfurtu však pozvánku nedostal. Naposledy hrál za národní mužstvo loni v červnu v Kodani. O jeho angažování v Teplicích se hovořilo celý minulý týden, ale Rada zvažoval i několik nabídek ze zahraničí. Až dnes se definitivně rozhodl pro Stínadla. Přišel jako volný hráč po skončení smlouvy, takže za něj severočeský klub nemusí nic platit. Podle ředitele klubu Františka Hrdličky nevybočuje smlouva s Radou z rámce běžných podmínek.

Pro vyztužení defenzivy si Radu vybral trenér František Cipro, který ho dobře zná ze společného působení v pražské Slavii. Vedle ní hrál Rada také v Dukle, v Sigmě Olomouc a rok a půl v tureckém Trabzonsporu. S Eintrachtem Frankfurt, do nějž odešel v prosinci roku 2000, zažil sestup do druhé ligy a když se letos nepovedl návrat mezi elitu, nabídlo mu vedení klubu prodloužení smlouvy, jen když přistoupí na horší podmínky, což odmítl.

Rada je už devátým fotbalistou z týmu vicemistrů Evropy, který bude hrát českou ligu po návratu ze zahraničního angažmá. Slavia má Bejbla, Kuku, Suchopárka a Pavla Novotného, Sparta Koubu a Poborského, Blšany Němce a Ostrava Látala.

Karel Fejfar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme