Teplice ztratily body s Jabloncem, Baník vyhrál v Blšanech

Fotbalisté Teplic hráli s Jabloncem bez branek v 19. kole Gambrinus ligy. Severočeši tak přišli o důležité body, na vedoucí pražskou Spartu ztrácejí v tabulce už šestnáct bodů. Chmel Blšany podlehl doma Baníku Ostrava 0:2. Ostravskou výhru zařídili přesnými trefami ve 43. minutě Papadopulos a ve druhé minutě nastavení Metelka. Baník si díky nim po šesti letech a pěti prohrách za sebou konečně z Blšan odvezl vítězství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Nudný fotbal s minimem brankových příležitostí přinesl zápas dvou týmů z popředí tabulky - třetí Teplice se čtvrtým Jabloncem. V severočeském derby oba týmy nabídly divákům jen málo ze svého umění. První poločas moc velkého fotbalu nepřinesl, přestože zvláště domácí se rozjížděli poměrně dobře, jenže bez brankového efektu. Na úvod druhého poločasu se sice Jablonec pokusil o první ohrožení, ale Čížek pálil jen do boční sítě. A tak diváky rozproudilo až několik sporných rozhodnutí trojice sudí. Dramatičnost přineslo na trávník až dvojí střídání v domácím dresu. Verbíř s Feninem roztáhli hru do křídelních prostorů, jenže zápas se jim podařilo živit jen na chvíli. Pak se i oni přizpůsobili tristní podívané, kterou oba kluby předvedly. Domácí si za celý druhý poločas nedokázali vypracovat vytrvalejší převahu a hosté toho dokonale využili k remízovému plánu, s nímž na Stínadla přijeli.

Výsledky:

FK Chmel Blšany - FC Baník Ostrava 0:2 (0:1)
Branka: 43. Papadopulos, 90. (+2) Metelka. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Lhoták. ŽK: Bílek, Dragoun - Bystroň. Diváci: 2021.

Sestavy: Blšany: Chvalovský - Zachariáš, Horáček, Müller, Dragoun (46. Schulmeister) - Michal, J. Bílek (46. Devátý), Sýkora (80. Veleba), Pleško - Střihavka, Polodna. Trenér: M. Bílek; Ostrava: Vašek - Látal, Besta, Klimpl, Čížek - Pospěch (46. Žůrek, 81. Tomašák), Zavadil (90. Staněk), Bystroň, Metelka - Magera, Papadopulos. Trenér: Jarabinský.

FK Teplice - FK Jablonec 0:0
Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Handlíř. ŽK: Szabó - Laštovka. Diváci: 3203.

Sestavy: Teplice: Poštulka - Kaufman, K. Rada, Klein, Krmaš - Doležal, Ryška (88. Rilke), Benát, Szabó (61. Verbíř) - Mašek (61. Fenin), Sunsing. Trenér: Mareček; Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Loučka - Michálek (57. Jindříšek), Čížek, Hušek, Weber - Klapka (90. Svojtka), Smíšek (90. Šenkeřík). Trenér: P. Rada.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme