Thornton se v NHL neprosadil, Jágr drží náskok v tabulce produktivity

Ani v druhém utkání proti Phoenixu za sebou nedokázal hokejista Joe Thornton ze San Jose bodovat a ztrácí na Jaromíra Jágra v čele kanadského bodování NHL osm bodů. Kanaďan má oproti českému útočníkovi New Yorku Rangers už pouze jeden zápas k dobru. Úřadující mistr světa Jágr tak útočí na svou šestou Art Ross Trophy a zároveň premiérovou Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce - v tabulce kanonýrů má čtyřgólový náskok před Alexandrem Ovečkinem. Ani v druhém utkání proti Phoenixu za sebou nedokázal hokejista Joe Thornton ze San Jose bodovat a ztrácí na Jaromíra Jágra v čele kanadského bodování NHL osm bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Miroslav Konvalina

Kanaďan má oproti českému útočníkovi New Yorku Rangers už pouze jeden zápas k dobru. Úřadující mistr světa Jágr tak útočí na svou šestou Art Ross Trophy a zároveň premiérovou Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce - v tabulce kanonýrů má čtyřgólový náskok před Alexandrem Ovečkinem.

Narozdíl od Thorntona se v nočních zápasech čeští hokejiosté prosazovali. V duelu Nashvillu proti St.Louis vstřelil vítězný gól domácích Martin Erat, Tomáš Vokoun v brance přispěl k výhře 2:1 čtyřiatřiceti úspěšnými zákroky. Jaroslav Balaštík z Columbusu pomohl gólem a asistencí ke zdolání Chicaga, branky se v poslední minutě utkání dočkal i jeho spoluhráč David Výborný a Columbus zvítězil 5:2. U výhry New Jersey na ledě Philadelphie 4:1 asistoval Patrik Eliáš, díky příhrávce Zbyňka Michálka si veze Phoenix dva body ze ledu San Joe, kde vyhrál 4:3 v prodloužení. Naopak ani asistence Aleše Hemského neuchránila Edmonton od domácí porážky s Calgary v poměru 1:4.

V dalších zápasech porazil Montreal-Boston 2:0, Toronto-Buffalo 7:0, Florida-Tampu Bay 4:2, Atlanta-Carolinu 5:2, Los Angeles-Dallas 1:0 a Ottawa stejným poměrem podlehla Washingtonu.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme