Thornton snížil náskok Jágra na čtyři body

Útočník Joe Thornton opět snížil náskok Jaromíra Jágra v čele tabulky produktivikty zámořské NHL. V duelu San Jose ve Phoenixu pomohl Žralokům dvěma asistencemi k výhře 3:2 a na českého hokejistu ztrácí čtyři body. Do konce základní části zbývá oběma hráčům odehrát čtyři duely. Stého bodu v NHL se dočkal ruský talent Alexander Ovečkin. Gólem v prodloužení rozhodl o vítězství Washingtonu na ledě Bostonu 2:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup | Foto: Miroslav Konvalina

Šest zápasů trvalo, než se Ovečkin zase dočkal gólu. V pondělí rozhodl o výhře Capitals a stým bodem v sezoně se zařadil mezi největší postavy historie ligy. Této magické hranice dosáhl jako teprve šestý nováček v historii NHL. Navíc mu chybí jen jedna branka k padesátigólové metě. Tu z nováčků, kteří dosáhli stovky bodů, zatím dobyl pouze legendární Fin Teemu Selänne. V kabině Capitals se dosažení trojciferné hranice mohutně slavilo. Největší poklonu Ovečkinovi svérázně složil kapitán Halpern tím, že mu do obličeje hodil koláč z pěny na holení.

Montreal nastoupil do utkání proti Ottawě bez českého útočníka Radka Bonka, jehož trápí blíže nespecifikované problémy ve spodní části těla. Canadiens i bez něj zvítězili 3:2. Vítěznou branku vstřelil v polovině třetí třetiny slovenský útočník Richard Zedník, který se z gólu radoval po více než měsíci. Podobně jako Jan Bulis se totiž netěší u kouče a generálního manažera klubu Boba Gaineyho velké důvěře. V Ottawě už se nemohou dočkat návratu zraněných hvězd. Vedle gólmana Haška v sestavě znovu absentovali i beci Phillips, Redden a Chára. Radost tak mohou mít Senators alespoň z toho, že už v sobotu by měl na led naskočit útočník Martin Havlát, který si od prosince léčil poraněné rameno.

Joe Thornton, největší Jágrův pronásledovatel v čele pořadí produktivity NHL, přispěl dvěma přihrávkami k dvoubodovému zisku San Jose na ledě Phoenixu. Z jeho asistencí těžil střelec Jonathan Cheechoo, jenž se stal prvním hráčem Sharks, který v ročníku dosáhl 50 branek. Čtyři zápasy před koncem základní části ztrácí Thornton na Jágra čtyři body.

Vancouver si opět zkomplikoval boj o play off: nestačil na Anaheim 2:4. Domácí tým zaskočila hned úvodní dvacetiminutovka, kterou Mighty Ducks vyhráli 3:0. Na raketový úvod hostů už Canucks protizbraň nenalezli.

Boston - Washington 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky: 51. Stuart - 36. Zubrus, 64. Ovečkin. Střely na branku: 38:27. Diváci: 13.401

Montreal - Ottawa 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Branky: 3. Higgins, 27. Souray, 50. Zedník - 6. Meszároš, 12. Heatley. Střely na branku: 25:37. Diváci: 21.273

Phoenix - San Jose 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Branky: 31. Comrie, 52. Reinprecht - 32. a 33. Cheechoo, 10. Ekman. Střely na branku: 25:26. Diváci: 14.594

Vancouver - Anaheim 2:4 (0:3, 1:1, 1:0)

Branky: 34. Kesler, 47. Carter - 1. S. Niedermayer, 11. R. Niedermayer, 15. McDonald, 28. Selänne

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme