Thornton stále stahuje náskok

Český útočník Milan Michálek se gólem podílel na vítězství hokejistů San Jose na ledě Vancouveru v poměru 5:4. Utkání dospělo až do prodloužení, které rozhodl Němec Ehrhoff. Joe Thornton zaznamenal v utkání čtyři asistence a snížil ztrátu v tabulce produktivity.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejový zápas

hokejový zápas | Foto: Miroslav Konvalina

Joe Thornton, pronásledovatel Jaromíra Jágra v tabulce produktivity NHL, zaznamenal ve středečním utkání San Jose na ledě Vancouveru čtyři asistence a od hvězdy New Yorku Rangers ho dělí jen dva kanadské body. Jediný gól Sharks, na kterém se kanadský centr nepodílel, vstřelil český útočník Milan Michálek. San Jose vyhrálo 5:4 v prodloužení, které rozhodl Němec Christian Ehrhoff, a přiřadilo se k jistým účastníkům play off. Vancouver před domácími fanoušky brzy vedl o dva góly, v závěru o jeden. Canucks ale nedokázali ubránit obra v sestavě soupeře Joea Thorntona, který připravil všechny branky znamenající snížení nebo vyrovnání a nakonec i rozhodující trefu německému spoluhráči pouhých 34 sekund po zahájení prodloužení. Českobudějovický rodák Michálek vstřelil v osmadvacáté minutě svoji sedmnáctou branku v sezoně a postaral se o průběžné vedení 3:2.

Ve druhém včerejším duelu zdolalo Buffalo 3:1 Montreal. Sabres byli celý zápas aktivnějším týmem a hned v první třetině se ujali dvoubrankového vedení. Pak sice hosté snížili, vítězství domácích však potvrdil brilantní individuální akcí Daniel Briere, který lehce obelstil Sheldona Souraye. Canadiens neměli z výsledku velkou radost, na sedmém místě Východní konference má o šest bodů víc než devátá Atlanta. Do sestavy nejslavnějšího klubu historie se vrátil Radek Bonk, který poslední utkání vynechal kvůli zranění.

Výsledky:

Buffalo - Montreal 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) Branky: 3. Pyatt, 19. Connolly, 43. Briere - 26. Souray. Střely na branku: 34:28. Diváci: 18.201.

Vancouver - San Jose 4:5 v prodl. (2:2, 1:1, 1:1 - 0:1) Branky: 7. Ohlund, 11. Näslund, 34. D. Sedin, 47. Allen - 18. G. Stevenson, 19. Ekman, 28. M. Michálek, 56. Hannan, 61. Ehrhoff. Střely na branku: 24:27. Diváci: 18.630.

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme