Tiraspol překvapil českého mistra, Slavia ubránila bezbrankovou remízu.

Fotbalisté Slavie remizovali v úvodním utkání třetího předkola Ligy mistrů na hřišti Šeriffu Tiraspol 0:0. Desetitisícová návštěva hnala nejlepší moldavský tým k brance, naštěstí pro sešívané se jí nedočkali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha

Po celé utkání se hrálo jen na jednu branku, naneštěstí pro českého mistra vždy na tu, kde stál jednadvacetiletý Jan Hanuš. Ten dostal přednost před chybujícím Martinem Vaniakem a nervy měl v pohybu už od prvních minut. Jenže neustále útočící Tiraspol buď nedostal své střely mezi tři tyče, nebo je obránci Slavie zblokovali. První střela na branku hned skončila v síti - přímý volný kop Suvorova přistál na hlavě Diedhy a ten ho dopravil za Hanušova záda. Gól ale nebyl pro postavení aktivně hrajícího Rouamba uznán.

Hosté první poločas bez úhony ubránili a zkusili Šeriff zatlačit v úvodu půle druhé. Nadějně vypadala střela Čelůstky z 61. minuty, kterou ale vytlačil brankář Namaško na roh. Ale poté začaly horké chvilky pro Slavii. V 73. minutě zachránil Hanuš sešívané po ráně Balimy, o minutu později už na střelu Arbanase nedosáhl a míč se do zámezí odrazil od tyče. Slavia už v závěru neútočila, inkasovaná branka by jí hodně ztížila pozici před odvetou. Kvůli trestu musel být na tribuně trenér hostů Karel Jarolím, který trnul v 80. minutě při pokusu Balimy. Jeho hlavička se ale odrazila od břevna nad ... Poslední porci štěstí si Slavia vybrala ve druhé minutě nastaveného času, kdy jí malým vápnem létal jeden centr za druhým. Na ten poslední nedosáhl Franca před odkrytou brankou jen o pár centimetrů.

Remíza je pro domácí krutá, Slavia si pořádnou šanci nevypracovala. Dobrou možnost ale dává sešívaným konečná remíza, pro postup potřebují příští středu v Edenu jakýmkoliv způsobem vyhrát.

Šeriff Tiraspol - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Kelly - Douglas, Hennessy (všichni Ir.). ŽK: Franca (Šeriff). Diváci: 10.820.

Sestavy:
Šeriff: Namaško - Mamah, Nadson, Tarchnišvili, Rodriguez - Diedhiou (90. Volkov), Rouamba, Arbanas, Kornějenkov, Suvorov (66. Franca) - Balima. Trenér: Kučuk.
Slavia: Hanuš - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hloušek - Janda (90. Volešák), Ragued, M. Černý, M. Jarolím (66. Šenkeřík), J. Černý - Vlček (86. Belaid). Trenér: Vrabec.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme