Tomáš Berdych vyhrál turnaj v Tokiu

Český tenista Tomáš Berdych dosáhl svého největšího letošního úspěchu, když dokázal vyhrát turnaj okruhu ATP v Tokiu. Třiadvacetiletý hráč si ve finále poradil s Argentincem Juanem Martinem del Potrem ve dvou setech 6:1 a 6:4 a připsal si čtvrté turnajové vítězství v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Internazionali di Tenis di Sicilia

Český daviscupový reprezentant hraje v současné době ve velké formě. Minulý týden se v Bangkoku probojoval až do semifinále, kde nestačil na třetího hráče světa Novaka Djokoviče ze Srbska.

Na turnaji v Tokiu přešel v semifinále přes bývalou světovou jedničku Američana Andyho Roddicka a ve finále si hladce poradil s talentovaným Argentincem del Potrem. Jihoameričan se stal objevem letošního roku, když dokázal vyhrát čtyři turnaje a výrazně pomohl své zemi na cestě do finále Davisova poháru.

První set vyzněl jednoznačně pro českého tenistu, který svého soka přehrál po dvaceti minutách 6:1. Na začátku druhé sady prolomil Berdych soupeřovo podání a dostal se do vedení 2:1. Svůj servis si pak uhlídal a dovedl zápas do vítězného konce.

Del Potro se celé utkání potýkal se zdravotními problémy, jednou si dokonce vyžádal pauzu na léky na podrážděný žaludek. Českému hráči se naopak velmi dařilo, a tak dokázal přetavit svou dobrou formu v letošní první a celkově čtvrté turnajové vítězství.

Tokio: Dvouhra - finále: Berdych (9-ČR) - Del Potro (5-Arg.) 6:1, 6:4.

Největší úspěchy Tomáše Berdycha

vítěz turnaje ATP Masters v Paříži (2005) vítěz turnajů ATP v Palermu (2004), Halle (2007) a Tokiu (2008) finalista turnajů ATP v Bastadu (2005, 2008), Halle a Bombaji (oba 2006) vítěz turnaje ATP ve čtyřhře v Rotterdamu (2008, spolu s Rusem Dmitrijem Tursunovem) čtvrtfinalista OH v Aténách čtvrtfinalista Wimbledonu 2007 juniorský mistr Evropy

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme