Tomáš Galásek přestupuje z Baníku do Borussie Mönchengladbach

Fotbalový záložník Tomáš Galásek se loučí s Baníkem Ostrava. V zimní přestávce se vrátí do německé Bundesligy, kde oblékne dnes Borussie Mönchengladbach. Detaily smlouvy kluby nezveřejnily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Galásek

Tomáš Galásek | Foto: fotbal.cz

Bývalý reprezentační kapitán se do Baníku vrátil letos v létě, když ukončil angažmá v Norimberku. V ostravském celku se ihned stal jedním ze základních kamenů sestavy a svými zkušenostmi přispěl k podzimními třetímu místu Baníku v Gambrinus lize. Příliš se však netajil myšlenkami na návrat do Německa, kde stále bydlí jeho rodina. "Bylo to jedno z mých nejtěžších rozhodnutí nejen ve fotbalovém životě, (...) ale rodina dostala přednost," nechal se slyšet hráč.

Galásek ve čtvrtek v Mönchengladbachu úspěšně absolvoval zdravotní testy a vzápětí podepsal i novou smlouvu. Do Borussie přitom navzdory očekáváním přichází zdarma. "Tomáš zadarmo přišel a zadarmo odešel, přesto mu patří dík za vše, co pro nás udělal," dodal k transferu předseda představenstva Baníku Tomáš Trucha. Aktuálně třetí celek Gambrinus ligy tak po Václavu Svěrkošovi, který zamířil do francouzského Sochaux, přišel o dalšího klíčového hráče.

Tomáš Galásek je odchovancem Baníku, odkud si v roce 1996 doslova vyvzdoroval přestup do Nizozemska. Zahraniční kariéru zahájil v Tillburgu, odkud přestoupil do slavného Ajaxu Amsterodam. Poslední dvě sezóny strávil v Norimberku. Pracovitý záložník byl i jedním z klíčových mužů Karla Brücknera v reprezentaci, za kterou odehrál 69 utkání. Kariéru v národním týmu ukončil letos v létě po neúspěšném vystoupení Čechů na mistrovství Evropy.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme