Tomáš Hübschman získal fotbalový pohár UEFA

Šachtar Doněck - Werder Brémy 2:1 po prodloužení (1:1, 1:1). Ve finálovém utkání hraném v Istanbulu byli lepším týmem Ukrajinci, kterým pro žluté karty chyběl v sestavě český reprezentant Tomáš Hübschman. Uzemní převahu přetavili ve 25. minutě ve vedení, když si za obranu Werderu naběhl Luiz Adriano a přehodil vyběhnuvšího Wiese.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

finálový zápas  Poháru UEFA

finálový zápas Poháru UEFA | Zdroj: ČTK

Werderu se podařilo ještě do přestávky vyrovnat. Ve 35. minutě se k exekuci volného přímého kopu postavil Naldo a jeho bomba z 25 metrů prošla Pjatovovi skrz rukavice do sítě. Ještě do přestávky mohl strhnout vedení na stranu Šachtaru Lewandovski. Z 22 metrů poslal míč prudce k pravé tyči Wieseho branky, ale gólman Brém konečky prstů vytěsnil na roh.

Do druhého poločasu vstoupili opět lépe spoluhráči Tomáše Hübschmana. Měli častěji míč na kopačkách, dobře kombinovali a dostávali se i do zakončení. Špatná střelecká muška a výtečný brankář Weise však byli proti gólovému vyjádření převahy.

Werder hrozil pouze ze standardních situací. Největší šanci měl v 78. minutě Pizzaro, který po přímém kopu hlavičkoval k pravé tyči Pjatovovi branky, který však robinsonádou jeho pokus vyrazil a před dobíhajícím Huntem uklidil míč do bezpečí Kučer. Právě tato situace jako by polila Brémy živou vodou a v závěru byl Werder nebezpečnějším týmem. Branku Doněcku však prakticky neohrozil. O vítězi posledního ročníku poháru UEFA tak nerozhodlo 90 minut obou poločasů utkání.

Hned na úvod prodloužení se mohl prosadit Srna, který pálil zpoza velkého vápna, ale Wiese se štěstím branku Werderu uchránil. V 97. minutě si Srna vše vynahradil, když poslal z pravé strany přesnou přihrávku doprostřed pokutového území na zcela volného Jadsona. Brazilský záložník z první vypálil po zemi a pod tělem Weiseho zajistil Šachtaru triumf v posledním ročníku Poháru UEFA.

Finále Poháru UEFA v Istanbulu: Šachtar Doněck - Werder Brémy 2:1 po prodl. (1:1, 1:1) Branky: 25. Luiz Adriano, 97. Jadson - 35. Naldo. Rozhodčí: Medina Cantalejo - Guadamuro, Perez Del (všichni Šp.). ŽK: Srna, Lewandowski, Ilsinho - Frings, Fritz, Tziolis, Boenisch. Diváci: 52.000 (vyprodáno).

Sestavy:

Šachtar: Pjatov - Srna, Kučer, Čigrinskij, Rat - Lewandowski, Fernandino - Ilsinho (100. Gaj), Jadson (112. Duljaj), Willian - Luiz Adriano (90. Gladkij). Trenér: Lucescu.

Brémy: Wiese - Fritz (105. Pasanen), Prödl, Naldo, Boenisch - Niemeyer (103. Tziolis), Frings, Baumann, Özil - Pizarro, Rosenberg (78. Hunt).

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme