Toronto díky Reichelovi stále žije

Hokejisté Colorada a Philadelphie propásli i druhou šanci postoupit do čtvrtfinále Stanleyova poháru. Colorado po prohře v pátém utkání podlehlo i v šestém duelu Minnesotě, tentokrát 2:3 v prodloužení. Zápas Philadelphie, která prohrála až ve druhém prodloužení na ledě Toronta 1:2, se změnil v souboj brankáře Čechmánka s útočníkem Reichelem. Ten nejdříve vstřelil vedoucí branku Toronta, pak trefil tyčku a ještě neproměnil trestné střílení. Toronto přesto zvítězilo a stejně jako Minnesota si vynutilo rozhodující sedmý zápas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Reichelova branka byla poněkud kuriózní. Čechmánek se při rozehrávání střetl za brankou právě s českým útočníkem a spadla mu lapačka. V momentě, kdy se pro ni ohnul, dostal se Reichel k puku a z těžkého úhlu trefil branku. Při další Reichlově střele pomohla bývalému vsetínskému gólmanovi tyčka a rovněž z posledního souboje vyšel Čechmánek lépe. Při trestném střílení nařízeném za jeho hození hokejkou Reichel tvrdě vystřelil od kruhů, ale brankář Flyers se nenechal překvapit. "S Romanem se známe již dlouho. Pokusil jsem se jej překvapit a skoro se mi to podařilo. Kdybych se trefil trochu víc doleva, tak to šlo do branky," hájil Reichel svoji volbu při zakončení nájezdu. Série Toronta s Philadelphií je podle předpokladů nejdramatičtější ze všech. Všechny tři zápasy v Torontu se rozhodly až v prodloužení. Poslední duel série se bude hrát už v noci ve Filadelfii. Bude to poprvé od roku 1950, kdy se šestý a sedmý zápas odehraje ve dvou dnech.

Šesté utkání nerozhodlo o postupujícím ani v Minnesotě, kde domácí zvítězili nad favorizovaným Coloradem 3:2 v prodloužení a rovněž si vynutili sedmý zápas. Dvakrát se trefil Richard Park. Nejlepší střelec základní části NHL Milan Hejduk zatím není moc vidět, už ve čtyřech zápasech nebodoval. Prosadil se jen obránce Martin Škoula, který přihrával na jeden gól Colorada. Hokejistům Minnesoty se málem povedlo utkání rozhodnout už ve třetí třetině. Ještě pět minut před koncem vedli 2:0, pak ale Joe Sakic s Gregem de Vriesem vyrovnali. Nakonec se ovšem z vítězství radovali domácí.

Výsledky

Toronto - Philadelphia 2:1 v 2. prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 1:0), branky: 11. Reichel, 91. T. Green - 36. Roenick. Střely na branku: 36:36. Roman Čechmánek (Phil.) odehrál 90:51 minut, chytil 34 střel a inkasoval dvě branky. Diváci: 19.573. Výsledky předešlých zápasů: 5:3, 1:4, 4:3 v prodl., 2:3 v prodl., 1:4. Stav série: 3:3.

Minnesota - Colorado 3:2 v prodl. (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0), branky: 42. a 65. Park, 53. Gáborík - 57. Sakic (Škoula), 59. De Vries. Střely na branku: 23:24. Diváci: 19.350. Výsledky předešlých zápasů: 4:2, 2:3, 0:3, 1:3, 3:2. Stav série: 3:3.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme