Toronto zůstává stále ve hře o postup

Zámořská NHL měla po dni volna na programu oba dva zápasy semifinále Stanley Cupu. Ve Východní konferenci už mohla Carolina rozhodnout o postupu do finále, ale jediný gól Tuckera v devatenácté minutě první třetiny nechal Toronto stále ve hře. Po výhře Maple Leafs na ledě Caroliny 1:0 je tak stav série 3:2 pro Hurricanes. V Západní konferenci porazilo Colorado Detroit 3:2 a srovnalo stav zápasové série na 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Rozhodující moment utkání v Carolině přišel krátce před koncem úvodní třetiny. Bryan McCabe nahodil puk k brance a ten se odrazil od brusle Darcyho Tuckera za záda gólmana Arturse Irbeho. Tucker si připsal čtvrtou branku ve vyřazovacích bojích.

Druhé semifinále mezi Coloradem a Detroitem, které mnozí nazývají předčasným finále, rozhodly Laviny dvěma góly v závěrečném dějství. Joe Sakic a Chris Drury zvýšili vedení obhájce Stanley Cupu na 3:1. Detroit snížil zásluhou Hulla tři sekundy před koncem, ale vyrovnat už nestačil. Brankář Rudých křídel Dominik Hašek inkasoval tři góly z dvaadvaceti střel, zatímco jeho protějšek Patrick Roy si připsal 31 úspěšných zákroků.

Výsledky:

Východní konference:

Carolina - Toronto 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
19. Tucker

Výsledky předešlých zápasů: 1:2, 2:1 v prodl., 2:1 v prodl., 3:0

Stav série: 3:2

Západní konference:

Colorado - Detroit 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
8. Reinprecht, 41. Sakic, 57. Drury - 27. Fjodorov, 60. B. Hull

Výsledky předešlých zápasů: 3:5, 4:3 v prodl., 1:2 v prodl.

Stav série: 2:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme