Trenér Beránek cítil po zápase s Řeky velkou úlevu

Čeští fotbaloví reprezentanti do jedenadvaceti let včera postoupili do semifinále evropského šampionátu ve Švýcarsku a v sobotu je v Curychu čeká dnešní vítěz skupiny A. V posledním utkání základní skupiny remizovali včera s Řeckem 1:1. Velkou úlevu cítil po nelehkém zápase trenér Miroslav Beránek, jak řekl v rozhovoru pro Český rozhlas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté

fotbalisté

Jak se cítí trenér poté, když se jeho mužstvu podaří postoupit do semifinále tak prestižní soutěže, jakým bezesporu mistrovství Evropy hráčů do jedenadvaceti let je?

Určitě je to velká úleva, protože zápas s Řeky nebyl lehký, a to opět zejména po psychické stránce. Nejhorší to bylo v době, kdy se Řekům v podstatě ani ne ze šance podařilo vyrovnat a v tu ránu se jejich hra zvedla téměř o sto padesát procent. Jsem rád, že ten závěr jsme zvládli velmi takticky.

Bylo tedy hodně dobré, že se nám podařilo dát vedoucí gól, pokud by vedli Řekové, tak by jim asi určitě narostla křídla o něco dříve?

Na tuto skutečnost jsme hráče upozorňovali už předem a věděli jsme o téhle určité psychické výhodě. Myslím si, že zejména první poločas jsme odehráli velmi dobře a měli jsme hru pod kontrolou, ale i druhá polovina se nám poměrně vyvedla. Nepustili jsme soupeře do žádné vyložené šance a ten gól, který dal, padl po naší chybě.

Zdálo se, jako by naši po té vyrovnávací brance Řeků tak trochu zpanikařili ...

Určitě v té chvíli se dostavil strach z postupu, více jsme se zaměřili na defenzívu. Naše ofenzivní akce nebyly tak časté, nicméně i nadále byly nebezpečné a škoda, že jsme postup třeba nepojistili už dříve před koncem.

Vy jste asi v závěru mohl být o něco klidnější než hráči na hřišti, protože jste měl zprávy o tom, jak se vyvíjí zápas mezi Belgií a Francií ...

Zprávy jsem měl a paradoxně Francie dala první gól až v momentě, kdy stav tady se vyrovnal na 1:1, takže potom už jsme věděli, že to záleží jen na nás.

Víme, že ze skupiny A mohou dnes postoupit všechny čtyři týmy, ale nemůžeme hrát s Portugalci, kteří skupiny vyhrát nemohou, takže koho vy osobně byste nejvíce bral za semifinálového soupeře?

Já si nevybírám, nicméně mám takový dojem, že první místo si nenechá ujít Itálie, která určitě nebude chtít narazit na Francii.

Miroslav Augustin, Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme