Trenér Brückner nominoval na zápas s Německem

Uzdravený kapitán Tomáš Rosický povede Českou reprezentaci do kvalifikačních bojů o mistrovství Evropy proti Německu a Kypru. Trenér Brückner dnes na tiskové konferenci v hotelu Praha oznámil soupisku dvaceti hráčů pro zápasy, které se hrají 24. března v Praze a o čtyři dny později v Liberci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Brückner

Karel Brückner | Foto: Ondřej Prokop | Zdroj: Český rozhlas

Vedle všech tradičních opor týmu dostanou opět šanci i hráči z české ligy Jaromír Blažek, Marek Kulič a také Marek Matějovský, který dostal přednost před zkušenějším Davidem Jarolímem. V nominaci nechybí ani liberecký Daniel Pudil, který se v přátelském utkání v Belgii prezentoval velmi sympatickým výkonem. Na zápasy byl nominován také Libor Sionko, který v posledních zápasech nedostával v Glasgow Rangers příliš šancí, ale trenér Brückner ho jako typického pravého záložníka zřejmě využije.

Nominace:

Brankáři: Jaromír Blažek (Sparta Praha, 12 zápasů/0 branek), Petr Čech (Chelsea, 49/0), Marek Čech (Vladivostok, 1/0).

Obránci: Zdeněk Grygera (Ajax Amsterodam, 48/1), Marek Jankulovski (AC Milán, 57/8), Martin Jiránek (Spartak Moskva, 29/0), Radoslav Kováč (Spartak Moskva, 13/0), David Rozehnal (Paris St. Germain, 32/0), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina, 57/2).

Záložníci: Tomáš Galásek (Norimberk, 55/1), Marek Matějovský (Mladá Boleslav, 1/0), Jan Polák (Norimberk, 27/6), Daniel Pudil (Liberec, 1/0), Jaroslav Plašil (Monako, 24/1), Tomáš Rosický (Arsenal, 62/17), Libor Sionko (Glasgow Rangers, 24/3).

Útočníci: Milan Baroš (Lyon, 54/30), Jan Koller (Monako, 75/48), Marek Kulič (Sparta Praha, 4/0), David Lafata (Austria Vídeň, 4/2).

Marek Hlubuček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme