Trenér Griga ve Spartě skončil

Trenér Stanislav Griga už nepovede fotbalisty pražské Sparty. Vedení klubu ho včera večer odvolalo kvůli špatným výsledkům v úvodu nové sezóny. Jméno nového kouče oznámí Sparta zítra. Nejvážnějším kandidátem je současný trenér Plzně Michal Bílek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Griga

Stanislav Griga | Zdroj: ČTK

Slovenský trenér přišel na Letnou loni v říjnu, ale vydržel jen deset měsíců. Od svého bývalého hráče si sparťané slibovali návrat na přední příčky, ale vzestup týmu pod jeho vedením měl krátké trvání. Spartě se nepovedla Ligy mistrů, v Gambirnus lize skončila až pátá. Triumf v domácím poháru byl jen slabou náplastí.

Herní projev týmu se příliš nezměnil ani v nové sezoně po příchodu několika posil a krize vyvrcholila nedělní porážkou v Mladé Boleslavi. Hned poté se začalo spekulovat o odvolání trenéra. Griga, který měl smlouvu do příštího června, skončil s nelichotivou bilancí 12 výher a osmi porážek ve 27 ligových zápasech.

Nového kouče chce vedení Sparty představit zítra. Podle neoficiálních informací jedná Sparta s Plzní o příchodu dalšího bývalého sparťana Michala Bílka. Viktoria pravděpodobně požaduje za Bílkovo uvolnění nějakou hráčskou kompenzaci.

Spolu s Grigou, který dopoledne vedl na Letné poslední trénink, skončil i jeho slovenský asistent Róbert Paldan. Nový kouč nebude mít na zásadní změny moc času protože už 14. září čeká mužstvo boj o účast v základní skupině Poháru UEFA. V Edinburghu nastoupí proti Heart of Midlothian.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme