Trenér Ježdík: Musíme být spokojeni

Čeští basketbalisté včera uzavřeli první polovinu semifinálové fáze mistrovství Evropy 2003. Náš tým nevstoupil do bojů o evropský šampionát příliš dobře. Podzimní porážka v Rusku se sice čekala, ale pak v Brně ztratil vyhraný zápas s Italy a poměrně ostudně podlehl Anglii. Ve dvou lednových zápasech si však naše reprezentace bilanci radikálně vylepšila - vítězství v Portugalsko a hlavně to se Slovinskem mají z pohledu našich ambicí cenu zlata.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

basketbal

basketbal | Foto: Atlanta Hawks

Jak ale říká trenér Michal Ježdík - mohlo to být ještě lepší: "Myslím si, že jsme měli mít o jedno vítězství víc. Chtěli jsme vyhrát jedno ze dvou utkání s těžkými soupeři Slovinskem a Itálií, a myslím, že jsme nakonec mohli vyhrát obě, a předpokládali jsme v těch plánech, že porazíme doma Angličany. Nicméně je nutno říci, že v den zápasu hrála Anglie skvěle a my jsme na ní neměli. To je objektivní fakt. Ale podle vývoje celé skupiny, musíme být s naším výsledkem spokojeni." Poslední zápas se Slovinci ukázal v čem je síla českého týmu. Příprava trenérského triumvirátu Michal Ježdík, Predrag Benaček a Vladimír Heger byla natolik detailní, že Michal Ježdík z lavičky "napovídal" svým svěřencům, kam bude směřovat další přihrávka soupeře a koho tedy obsadit. "Byli jsme domluveni na určitou komunikaci, mezi hráči na hřišti a střídačkou, v podstatě jsme měli zmapované všechny akce Slovinců a měli jsme přesně řečeno co kdo kdy bude dělat. Ale podobně jsme byli připraveni i na ostatní soupeře. Všechno je pouze o provedení taktických pokynů na palubovce," vysvětloval Michal Ježdík. Zda byl disciplinovaný výkon pro Slovinsku pouhou výjimkou, nebo zda jde o tolik očekávané blýskání na lepší časy se uvidí až v dalším bloku semifinálové fáze evropského šampionátu. Česká reprezentace se nyní sejde až na letní přípravě a to jak dokáže zúročit čerstvě nabité zkušenosti se ukáže 20. listopadu, kdy na domácí palubovce přivítá Rusko. "Tento duel může být klíčovým z hlediska udržení našich teoretických šancí na postup na evropský šampionát. Příprava bude probíhat v červnu a na přelomu července a srpna. Samozřejmě budeme pokračovat v naší strategii dvou vln, což znamená jednak práci se stávajícím kádrem v rámci semifinálové fáze mistrovství Evropy 2003 a zároveň i budeme zkoušet hráče, kteří jsou vytipováni pro perspektivu českého basketbalu," uzavřel Michal Ježdík.

Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme