Trenér Klinsmann končí u fotbalistů mnichovského Bayernu

Vedení německého fotbalového klubu Bayern Mnichov se rozhodlo s okamžitou platností ukončit spolupráci s trenérem Jürgenem Klinsmannem. Poslední kapkou byla víkendová domácí porážka od týmu Schalke. Do konce ligové soutěže přitom zbývá pouhých pět kol.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odvolaný trenér fotbalistů Bayernu Mnichov Jürgen Klinsmann

Odvolaný trenér fotbalistů Bayernu Mnichov Jürgen Klinsmann | Zdroj: ČTK

Podle internetového serveru Bild.de převezme mnichovský velkoklub jiný známý německý kouč Jupp Heynckes. Má jít ale jen o provizorní řešení. Bayern s Heynckesem dlouhodobě na post trenéra nepočítá, i kdyby 63letý fotbalový světoběžník ještě dokázal mnichovské dovést k titulu.

Éra Jürgena Klinsmanna na lavičce Bayernu tak trvala pouhých 10 měsíců. 44letý Klinsmann má přitom s klubem uzavřenou smlouvu až do června roku 2010. O jeho vyhazovu nejspíš rozhodl strach vedení Bayernu, že by se klub nemusel kvalifikovat do příštího ročníku Ligy mistrů, což by ho sportovně i finančně značně poškodilo.

Pět týmů si může i po tomto víkendu dělat zálusk na titul v německé fotbalové lize. Vedoucí Wolfsburg dělí 5 kol před koncem pouhé tři body od pátého Hamburku. Z adeptů na titul prohrál o víkendu právě Hamburk a na hřišti sestupem ohrožené Chotěbuzi nečekaně i lídr z Wolfsburgu.

Přečtěte si o Bayernu:
Chelsea - Liverpool: parádní přestřelka
Debakl Bayernu v Barceloně vzbudil emoce
Budou v Německu fotbalové poplatky?
Bayern Mnichov hledá trenéra
Fotbalistova přezdívka předmětem soudního sporu

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme