Trenér Němců: Opravdové mistrovství začne v osmifinále

Hladkým vítězstvím 3:0 nad Ekvádorem si první pozici ve skupině A mistrovství světa zajistili domácí Němci. Trefili se rodáci z Polska - dvakrát skóroval Klose a jednou Podolski. Kouč Němců Jürgen Klinsmann byl s výkonem svých svěřenců spokojený, ale dobře ví, že opravdové mistrovství začíná teprve osmifinálovým zápasem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jürgen Klinsmann

Jürgen Klinsmann | Zdroj: ČTK

"Chtěli jsme skupinu za každou cenu vyhrát, což se díky třem vítězstvím podařilo. Získali jsme tím potřebné sebevědomí jako tým. Teď nás ale čeká K.O. systém, ve kterém se budeme v každém zápase pohybovat na ostří nože. Hned se na to začneme duševně připravovat. Hodně nám pomáhá podpora diváků - proti Ekvádoru bylo v hledišti 70 tisíc lidí. Je to skvělý pocit, když cítíte, že se fanoušci ztotožňují s národním týmem. Zůstáváme ale na zemi a svědomitě se připravíme na osmifinále."

Miroslav Klose se dvěma zásahy vyšvihl do čela tabulky střelců. Střeleckou smůlu prolomil Lukas Podolski, který byl kvůli dosavadním výkonům na mistrovství světa terčem kritiky médií. Německý útočník je rád, že se konečně trefil, i když důležitější je pro něj úspěch týmu.

"Jsme první ve skupině, což je přesně to, čeho jsme před turnajem chtěli dosáhnout. Necítil jsem žádný zvláštní tlak na svoji osobu. Je mi úplně jedno, co se píše v novinách a co říkají experti. Soustředím se jen na svůj výkon a zajímá mě jedině názor spoluhráčů a trenéra. Samozřejmě, že mám ale radost, že jsem dal gól. Budu rád, když to takhle půjde dál."

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme