Trenér Ramos se v Madridu uvedl jasnou výhrou

Nový trenér Juande Ramos má za sebou úspěšnou premiéru na lavičce Realu Madrid. Španělský velkoklub porazil v závěrečném zápase základní skupiny Ligy mistrů Petrohrad 3:0. Dva góly Realu vstřelil útočník Raúl, který tak dal už 66 branek v evropských pohárech. O jeden gól tak překonal rekord Filippa Inzaghiho.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec Raúl González z Realu Madrid

Střelec Raúl González z Realu Madrid | Zdroj: ČTK

V sestavě Zenitu Petohrad nechyběl český reprezentant Radek Šírl, který odehrál na levém kraji obrany ruského celku celý zápas. Petrohrad si tak zahraje alespoň Pohár UEFA. Realu ale ani výhra nestačila na prvenství ve skupině H. Juventus sice doma překvapivě jen remizoval s běloruským Borisovem 0:0, ale díky lepším vzájemným zápasům s Realem skončil ve skupině první právě klub z Turína. Juventus měl k brance blízko v 52. minutě, ale Giovinco neproměnil penaltu. S kapitánskou páskou vedl italský klub český záložník Pavel Nedvěd, v základní sestavě nastoupil také obránce Zdeněk Grygera.

První místo ve skupině F vybojovali fotbalisté Bayernu Mnichov. V Lyonu vedli po prvním poločase už 3:0, nakonec byl rád za výhru 3:2. Hned v 11. minutě otevřel skóre po zmatcích ve vápně domácích Klose. Další dvě branky přidali hosté v rozemí dvou minut mezi 35. a 37. minutou. Nejprve se prosadil Ribéry a poté jeho centr proměnil v třetí gól opět Klose. Pátou brankou v letošním ročníku Ligy mistrů se dotáhl v čele tabulky střelců na Messiho a Gerrarda. Ve druhém poločase Lyon přidal a udělal ze zápasu drama. Nejprve snížil Govou a v 68. minutě přidal druhý gól Benzema. V závěru se domácí snažili vyrovnat, ale z velkého tlaku nic nevytěžili. Třetí místo obsadila ve skupině F italská Fiorentina, která vyhrála v Bukurešti nad Steauou 1:0 díky gólu Gilardina.

O první místo ve skupině G přišel Arsenal, který prohrál na hřišti FC Porto 0:2. Portugalský klub tak prolomil střelecké prokletí proti londýnskému celku. V předchozích třech utkáních totiž Arsenalu nedalo jediný gól. Nejprve se v závěru první půle prosadil obránce Bruno Alves a krátce po změně stran skóroval Lisandro Lopéz. Ve druhém duelu skupiny G porazilo Dynamo Kyjev Fenerbahce Istanbul 1:0 a zahraje si třetí kolo Poháru UEFA.

Ve skupině E udržel prvenství Manchester United, přestože doma uhrál s dánským Aalborgem jen remízu 2:2. Hosté dokonce po prvním poločase vedli 2:1, ale pár minut po přestávce vyrovnal Rooney. Manchester tak neprohrál už devatenáctý zápas za sebou, čímž vyrovnal rekord Ligy mistrů. Ve druhém utkání porazil Celtic Villarreal 2:0, ale z posledního místa se neodlepil. Aalborg si tak zahraje Pohár UEFA.

Skupina E:

Manchester United - Aalborg 2:2 (1:2)

Branky: 3. Tévez, 52. Rooney - 31. Jakobsen, 45.+2 Curth. Rozhodčí: Duhamel (Fr.). Diváci: 74.382

Celtic Glasgow - Villarreal 2:0 (2:0)

Branky: 14. Maloney, 45.+2 McGeady. Rozhodčí: Circhetta (Švýc.). ČK: 35. Franco (Villarreal). Diváci: 58.104

Skupina F:

Steaua Bukurešť - AC Fiorentina 0:1 (0:0)

Branka: 66. Gilardino. Rozhodčí: Medina Cantalejo (Šp.). ČK: 72. Golaňski (Steaua). Diváci: 15.000

Olympique Lyon - Bayern Mnichov 2:3 (0:3)

Branky: 52. Govou, 68. Benzema - 11. a 37. Klose, 35. Ribéry. Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 38.349

Skupina G:

FC Porto - Arsenal 2:0 (1:0)

Branky: 39. Bruno Alves, 54. Lopéz. Rozhodčí: Vassaras (Řec.). Diváci: 38.000

Dynamo Kyjev - Fenerbahce Istanbul 1:0 (1:0)

Branka: 20. Eremenko. Rozhodčí: Meyer (Něm.). ČK: 90.+4 Maldonando (Fenerbahce). Diváci: 16.000

Skupina H:

Juventus Turín - Borisov 0:0

Rozhodčí: Kapitanis (Kypr). Diváci: 20.000

Real Madrid - Zenit Petrohrad 3:0 (1:0)

Branky: 25. a 57. Raúl, 50. Robben. Rozhodčí: Eriksson (Švéd.). Diváci: 55.000

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme