Třetí vítězství pro Renault

V rozpálené Bahrajnské poušti triumfovala i ve třetím závodu mistrovství světa formule 1 stáj Renault. Podruhé v této sezóně se o to postaral španělský pilot Fernando Alonso, který si tak upevnil vedení v šampionátu. Stejně jako v Malajsii dojel druhý Ital Jarno Trulli s toyotou, třetí místo vybojoval nejlepším výsledkem sezóny Kimi Räikkönen z McLarenu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Formule 1

Formule 1 | Foto: Prost GP

Úřadující mistr světa Michael Schumacher se svým novým modelem ferarri statroval z druhé pozice, technická závadu mu ale znemožnila závod dokončit a na jeho bodovém kontě jsou stále pouze dva body ze závodu v Malajsii. Jeho bratr Ralf potvrdil vzestup stáje Toyota čtvrtým místem.

Naděje na vítězství Michaela Schmachera vydržely s novým monopostem ferarri jen do dvanáctého z 57 kol, ve kterém před ostrou levotočivou zatáčkou ztratil nad vozem kontrolu a pomalu odjel do boxů. Tím se otevřela jistá cesta pro Alonsa a Trulliho, kteří se daleko od pronásledovatelů vyvarovali chyb a závod narozdíl od řady soupeřů, úspěšně dokončili.

Ve více než 40 stupňovém vedru se mimo trať ocitla řada jezdců včetně Räikkönena. Pro tým Williams skončil závod smolně. Nejprve technickou chybou vozu, když na čtvrtém místě jedoucímu Nicku Heidfeldovi shořel motor, později udělal Mark Webber jezdeckou chybu a po smyku vypadl z třetího místa. V samotném závěru ho pak ještě odsunul z pátého místa dravý Španěl Pedro de la Rosa z McLarenu, náhradník za zraněného Juana Pabla Montoyu.

Schumacherův kolega Rubens Barrichello dlouho ovlivňoval pořadí závodu. Po výměně motoru po kvalifikaci byl v určitých momentech závodu i pátý, jeho vůz však také nevydržel, Alonso jej předjel o celé kolo a Brazilec přišel i o poslední bodované místo.

Výsledky: :

1. Alonso (Šp./Renault) 1:29:18,531, 2. Trulli (It./Toyota) - 13,409, 3. Räikkönen (Fin./McLaren) -32,063, 4. R. Schumacher (Něm./Toyota) -53,272, 5. De la Rosa (Šp./McLaren) -1:04,988, 6. Webber (Austr./Williams) -1:14,701, 7. Massa (Braz./Sauber), 8. Coulthard (Brit./Red Bull), 9. Barrichello (Braz./Ferrari) všichni -1 kolo, 10. Monteiro (Portug./Jordan) -2 kola. Pořadí MS (po třech závodech): 1. Alonso 26 b., 2. Trulli 16, 3. Fisichella (It./Renault) 10, 4. R. Schumacher 9, 5. Coulthard 9, 6. Barrichello 8, 7. Montoya (Kol./McLaren) 8, 8. Räikkönen 7, 9. Webber 7, 10. Heidfeld (Něm./Williams) 6. Pohár konstruktérů: 1. Renault 36, 2. Toyota 25, 3. McLaren-Mercedes 19, 4. Williams-BMW 13, 5. Red Bull-Cosworth 12, 6. Ferrari 10, 7. Sauber-Petronas 2. gi ura 031549 apr 05

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme