Tři asistence Výborného pomohly Columbusu k vítězství

Čeští hokejisté sehráli hlavní roli v pondělním zápase NHL mezi Columbusem a Detroitem. Šťastnější byl David Výborný, který přispěl třemi asistencemi k výhře Columbusu 4:3. Detroitu tak na vítězství nestačily tři branky, které vsítily Češi. Dva góly vstřelil Robert Lang a jednou skóroval Jiří Hudler. Brankář Red Wings Dominik Hašek byl střídán po tom co v první třetině obdržel tři branky, utkání dochytal Chris Osgood. V druhém pondělním duelu vyhrál lídr západní konference Anaheim nad Calgary 4:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: NHL.com

Výborný byl po utkání vyhlášen třetí hvězdou duelu. Jeho tým dokázal uspět proti Detroitu před domácím publikem po více než třech letech. Rozhodujícím momentem se stala první třetina, po níž domácí odcházeli do kabin s vedením 3:0. Výborný pak v 59. minutě nahrál na vítěznou branku Sergeji Fjodorovi.

V duelu domácího Anaheimu s Calgary na sebe narazily celky, kterým se v posledních zápasech daří. Ducks dokázali před sobotní porážkou v San Jose uspět pětkrát za sebou, Flames zase triumfovali v šesti z posledních osmi zápasů. V pondělním utkání se ale potvrdilo, že síla Calgary spočívá především na vlastním ledě, kde od konce října kanadský celek nenašel přemožitele.

Anaheim, který vede tabulku celé NHL, nicméně rozhodl zápas až v závěrečné části. V té brankáře Flames Miikku Kiprusoffa překonali Samuel Pahlsson a Dustin Penner a do prázdné branky uzavřel na konečných 4:1 při závěrečné hře hostů bez gólmana Corey Perry.

Výsledky pondělních zápasů NHL:

Columbus - Detroit 4:3 (3:0, 0:1, 1:2)

Branky: 19. a 59. Fjodorov (u obou Výborný), 9. Chimera, 10. Nash (Výborný) - 34. a 59. Lang, 53. Hudler. Brankář Dominik Hašek odchytal za Detroit 20 minut, z 12 střel inkasoval 3 góly a úspěšnost zásahů měl 75 procent. Střely na branku: 26:36. Diváci: 17.046.

Anaheim - Calgary 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Branky: 20. McDonald, 44. Pahlsson, 47. Penner, 59. Perry - 2. Langkow. Střely na branku: 41:28. Diváci: 17.174.

Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme