Tři české týmy znají soupeře pro Pohár UEFA

Fotbalisté Teplic se utkají v prvním kole Poháru UEFA s německým Kaiserslauternem, pražská Slavia se Sartidem Smederevo ze Srbska a Černé Hory a Viktoria Žižkov nastoupí proti Broöndby Kodaň. Rozhodl o tom los v Monte Carlu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

První zápasy jsou na programu 24. září vždy venku, odvety se hrají 15. října.

Hráči Viktorie Žižkov si vesměs soupeře pochvalovali: "Víme, že to nebude slabý soupeř, ale když to srovnáme s tím, co nás mohlo potkat, tak si určitě nemůže stěžovat. Navíc většina z nás asi se skandinávským fotbalem nemá žádné zkušenosti a cesta do Dánka pro nás určitě bude příjemnější, než ta do Astany," připomněl záložník Jiří Sabou soupeře z předkola.

Hráči i funkcionáři Slavie se soupeřem z balkánského regionu víceméně počítali. "Začínáme druhý ročník Balkan tour," glosoval dnešní los v Monte Carlu trenér Miroslav Beránek, jehož svěřenci ve druhém předkole Ligy mistrů vyřadili bosenský Leotar Trebinje. "O soupeři vím jen to, že vyhrál domácí pohár. Musíme se připravit a to tak, abychom postoupili a získávali body do našeho pohárového koeficientu."

Teplice mají se svým soupeřem ještě čerstvé zkušenosti: v minulé sezoně vyřadily Kaiserslautern ze třetího kola poháru Intertoto. "Myslím, že můžeme být spokojeni. Kaiserslautern je atraktivní soupeř a navíc také ekonomicky výhodný pro náš klub. Už před losem jsem říkal, že by bylo dobré dostat německý klub," prohlásil trenér František Straka.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme