Tuniský fotbalista si výroky o karikaturách zavřel dveře do bundesligy

Politika zase jednou výrazně promluvila do sportu. Hvězda tuniského fotbalu Jasín Chikhaoui si zřejmě zabouchla dveře do německé bundesligy svým komentářem k případu karikatur proroka Mohameda. Některá německá média z kontroverzních výroků talentovaného hráče usoudila, že mladík sympatizuje s islámskými fundamentalisty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jasín Chikhaoui

Jasín Chikhaoui | Foto: AFP

Tuniský fotbalista roku 2006 si pořádně zavařil rozhovorem pro švýcarský bulvární deník Blick. V něm špílmachr curyšského FC mimo jiné prohlásil, že "neví, zda je správné zabít autora jedné z karikatur proroka Mohameda, a že je to otázka Boží".

Nejčtenější německý deník Bild z toho vydedukoval, že Chikhaoui podporuje radikální islamisty a že je tím pádem jeho přestup do bundesligy nežádoucí. O fotbalistovy služby vzápětí ztratily zájem celky Hamburku a Leverkusenu. Oba ovšem argumentují tím, že je pro ně Tunisan příliš drahý.

Německo zažilo fotbalovo-politický skandál naposledy před několika měsíci, když reprezentant do 21 let íránského původu odmítl nastoupit k mezistátnímu duelu v Izraeli.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme