Turek Plamenům k obratu nepomohl

Hokejisté San José zvítězili ve čtvrtém utkání finále Západní konference na ledě Calgary 4:2 a srovnali stav série na 2:2. Zápas rozhodla především druhá třetina, kterou Žraloci vyhráli 4:1. Na posledních dvacet minut nastoupil do branky Calgary místo Fina Kiprusoffa český gólman Roman Turek a připsal si tři úspěšné zákroky. Gól sice nedostal, ale Flames už se nezvedli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Turek

Roman Turek | Foto: Hráči NHL

Čtvrté finále rozhodla druhá třetina, ve které se Žraloci hned čtyřikrát radovali ze vstřelené branky. Do poslední dvacetiminutovky nastoupil do branky domácích místo Fina Miikky Kiprusoffa poprvé v letošním play off český gólman Roman Turek. Moc práce ale neměl, hráči San José na něj vyslali jen tři střely. Jeho protějšek Jevgenij Nabokov zasahoval ve třetí třetině šestnáctkrát, ale puk za svá záda pustil jen jednou po střelce Chrise Simona. Naopak Kiprusoff si práci spíše přidělával. Před druhým inkasovaným gólem se nedomluvil s obránci a Jonathan Cheechoo využil jeho nepozornosti za vlastní brankou. Za 89 vteřin přidal třetí gól Sharks Vincent Damphousse a těsně před koncem druhé části se trefil Patrick Marleau.

Finále Západní konference - 4. zápas:

Calgary - San Jose 2:4 (0:0, 1:4, 1:0)

Branky: 28. Iginla, 60. Simon - 23. Rathje, 29. Cheechoo, 31. Damphousse, 39. Marleau
Střely na branku: 29:19
Diváci: 19.289
Výsledky předcházejících zápasů: 4:3 v prodl., 4:1, 0:3
Stav série: 2:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme