Turín se mění v ostře střeženou pevnost

Italský Turín začíná připomínat ostře hlídanou pevnost. Kvůli večernímu zahájení zimních olympijských her je v pohotovosti na 1400 vojáků, 400 výsadkářů a více než 11.000 policistů. Zvýšená bezpečností opatření nepanují jen kvůli příjezdu hlav států, ale hlavně kvůli novému sporu mezi muslimy a severskými státy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

italští policisté hlídkují na koních

italští policisté hlídkují na koních | Zdroj: ČTK

Výpravy sportovců ze skandinávských zemí jsou pod přísným dohledem vojáků a policistů. Italové dokonce zvýšili stupeň pohotovosti z "bravo" na "bravo plus".

To znamená, že možnost jakéhokoliv útoku je větší, ale nedá se ještě přesně definovat. Situaci nad městem monitorují vojenské vrtulníky.

Nebezpečí podle italského ministra vnitra Giuseppe Pisana nehrozí jenom od mezinárodních teroristů, ale také od domácích extremistů a antiglobalistů. Právě na ně se soustředí pozornost tajných služeb a posílena je kvůli nim ochrana sportovišť v horách.

Speciální ochranku budou mít dnes nejvyšší představitelé států, kteří do Turína dorazí. Manželku amerického prezidenta Lauru Rushovou například do Turína doprovází 30 agentů CIA.

Hana Hikelová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme