Turnaj mistrů: Hewitt a Ferrero postoupili do finále

Španěl Juan Carlos Ferrero a Australan Lleyton Hewitt se probojovali do finále tenisového Turnaje mistrů v Šanghaji. Hewitt zvítězil ve vynikajícím zápase nad Rogerem Federerem ze Švýcarska po třísetové bitvě. Ferrero si poradil se svým krajanem Carlosem Moyou také ve třech setech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Juan Carlos Ferrero

Juan Carlos Ferrero | Foto: Gotenis

Ferrero postoupil do finále poprvé v kariéře. Zápas s krajanem Moyou trval dvě hodiny a sedmnáct minut. V tie-breaku prvního setu vedl Ferrero už 5:2, ale nakonec zkrácenou hru prohrál 6:8. Další dvě sady získal poměrem 6:4 a vyhrál sedmý zápas z devíti vzájemných duelů.

Duel mezi světovou jedničkou Hewittem a Federerem nabídl divákům strhující podívanou, která trvala tři hodiny. Oba hráči dostali čínské publikum do varu, v závěru prošla hledištěm i mexická vlna. V prvním setu prohrával jedenadvacetiletý Australan už 3:5, ale dokázal odvrátit Švýcarovy setboly a nakonec sadu získal poměrem 7:5. Druhý set se vyvíjel opačně, Hewitt měl dokonce mečbol, ale ze zisku setu se radoval Roger Federer. V závěrečné sadé drama pokračovalo. Za stavu 5:4 nevyužil Hewitt druhý mečbol a o podání přišel. Federer toho ale nevyužil, vyrobil dvě dvojchyby za sebou a v dalším gamu si už australský tenista nenechal šedesáté vítězství v sezóně ujít.

Finále mezi Lleytonem Hewittem a Juanem Carlosem Ferrerm začíná v neděli 17. listopadu v osm hodin středoevropského času.

Výsledky - semifinále:

Ferrero (4-Šp.) - Moya (5-Šp.) 6:7 (6:8), 6:4, 6:4

Hewitt (1-Austr.) - Federer (6-Švýc.) 7:5, 5:7, 7:5

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme