Tyson Gay má druhou zlatou ve sprintu

Tyson Gay získal na atletickém mistrovství světa v Ósace druhou zlatou medaili a stal se tak nejrychlejším sprinterem současnosti. Jediný český zástupce v dnešním dni Michal Balner v kvalifikaci ve skoku o tyči neuspěl. Dva centimetry rozhodly o mistryni světa v hodu kladivem a Ósaka už také zná i šampiona ve skoku do dálky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistr světa Tyson Gay (uprostřed) v cíli

Mistr světa Tyson Gay (uprostřed) v cíli | Foto: AFP

Američan Tyson Gay, v současné době nejrychlejší sprinter planety získal druhou zlatou medaili. I ve svém druhém vítězném sprinterském závodě na 200 metrů odsoudil jamajského soupeře jen k druhému místu. Za Gayem doběhl Bolt z Jamajky a třetí Spearmon z USA.

Jediný český reprezentant ve skoku o tyči Michal Balner neprošel kvalifikací. Za výkon 555 centimetrů se do finále nepostupovalo. Michal Balner však úplně nespokojen nebyl neboť se prezentoval svým druhým nejlepším výkonem v této sezoně.

Dva centimetry rozhodly o mistryni světa v hodu kladivem mezi ženami. Za výkon 74,76 metru brala zlato Němka Betty Heidlerová a za výkon 74,74 se udělovala dnes pouze stříbrná medaile. Na třetím místě skončila Číňanka Wen-siou Čang za hod dlouhý 74,39 metru.

Posledním pokusem vyhrál soutěž skokanů do dálky Irwing Saladino z Panamy. Rozhodující pokus měřil 857 centimetrů. Pro druhé místo si doskočil mistr Evropy Ital Andrew Howe a třetí na doskočisti skončil obhájce titulu Dwight Phillips z USA.

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme