UEFA vyloučila varšavskou Legii z evropských pohárů

Je to trest za řádění fotbalových fanoušků při víkendovém zápasu ve Vilniusu s tamním klubem Vetra. Co se v Litvě stalo? Na zápas s litevským klubem Vetra se vydaly asi tři tisíce polských fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA

UEFA | Foto: UEFA

Jejich agresivní jádro uprostřed utkání vtrhlo na špatně hlídaný trávník a začalo demolovat reklamy. Někteří byli vyzbrojeni železnými tyčemi. Situace začala být neúnosná. Rozhodčí proto zápas před druhým poločasem ukončil a ke slovu se dostala litevská policie se štíty, vodními děly a slzným plynem. Bitva trvala asi půl hodiny.

Policie několik desítek výtržníků zadržela. Polský premiér i představitelé fotbalového svazu se za chování fanoušků omluvili, ale to už nepomohlo. UEFA vyloučila varšavskou Legii z pohárových utkání do konce sezony a na celý příští rok.

Klub musí také zaplatit veškeré škody. UEFA rozhodla, že nedohraný zápas skončil výsledkem 3:00 ve prospěch Vetry Vilnius.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme