Ujčík míří do Plzně, z Dudy slávista

Vedení hokejové Slávie se rozhodlo řešit střeleckou krizi z posledních zápasů. Devátý tým extraligové tabulky dal v posledních třech domácích utkáních jedinou branku, a proto uvolnil na hostování do konce sezóny Viktora Ujčíka. Druhý nejlepší střelec české reprezentace míří do Plzně výměnou za útočníky Radka Dudu a Aleše Krátošku. Duda byl doposud s pěti brankami a osmi přihrávkami nejproduktivnějším hráčem západočechů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Slavia Praha

HC Slavia Praha | Foto: Jan Rosenauer

Třicetiletému Ujčíkovi, trojnásobnému světovému šampiónovi a s 57 brankami druhém nejlepšímu kanonýrovi v historii české reprezentace, se letos příliš nedaří. Zatímco loni byl nejproduktivnějším hráčem mužstva, v dosavadním průběhu letošního ročníku zaznamenal pouze čtyři góly a v nedělním utkání proti Vítkovicím ho trenér Vladimír Růžička zařadil dokonce až do čtvrtého útoku. Duda je naopak s pěti brankami a osmi přihrávkami nejproduktivnějším hráčem Západočechů. "Ale také nejtrestanějším," připomněl plzeňský kouč Richard Farda. "Kolikrát nás svými zbytečnými fauly nebo řečmi oslabil, je to strašně nedisciplinovaný hráč. Čtyřikrát nebo pětkrát jsme s ním na tohle téma mluvili, ale naprosto zbytečně," mávl rezignovaně rukou.

I slávisté už počítají s oběma hráči pro úterní souboj v Liberci, ještě však není zcela jasné, zda budou hrát spolu. V Edenu si od třiadvacetiletého Dudy i o pět let staršího Krátošky slibují především zvýšení důrazu a oživení herního projevu. Duda se svým bojovným stylem hry prosazuje i v reprezentaci. V dresu národního celku odehrál zatím jen jedenáct zápasů, ale dokázal v nich vstřelit sedm branek.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme