Ujfaluši skončil v reprezentaci

Česká fotbalová reprezentace přišla o svého kapitána. Obránce Atlétika Madrid Tomáš Ujfaluši oznámil, že v národním týmu končí. Své rozhodnutí odůvodnil situací uvnitř fotbalového svazu a v českých médiích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Ujfaluši

Tomáš Ujfaluši | Foto: fotbal.cz

"Na základě momentálního prostředí uvnitř fotbalového svazu a v českém mediálním prostředí se vzdávám možnosti reprezentace. Je to následek situace, která vznikla po posledních kvalifikační zápasech," uvedl Ujfaluši.

Obránce madridského Atlétika kritizovaly především české bulvární deníky, které informovaly o večírku několika hráčů po nevydařeném kvalifikačním utkání v Praze se Slovenskem. Ujfaluši poté prohlásil, že nešlo o večírek, ale o poradu mezi hráči po nepovedených zápasech kvalifikace. Počínání fotbalistů odsoudili také svazoví funkcionáři včetně předsedy Pavla Mokrého. Chování reprezentantů se nelíbilo ani sponzorům národního týmu.

Tomáš Ujfaluši, který oslavil před dvěma týdny 31. narozeniny, působil v reprezentaci od roku 2001. Odehrál 78 utkání a dal dva góly. V roce 2004 získal s českým týmem bronz na mistrovství Evropy v Portugalsku, zúčastnil se také světového šampionátu v roce 2006 v Německu a také loňského Eura ve Švýcarsku a Rakousku.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme