US Open: Federer se o finále utká s Hewittem

Švýcarský tenista může stále myslet na obhajobu titulu z US Open. Světov jednička porazila ve čtvrtfinále Argetince Davida Nalbandiana hladce ve třech setech. Semifinálovým soupeřem Federera bude Australan Lleyton Hewitt, který zdolal nenasazeného Fina Jarkko Nieminenea až v pěti setech. Prvními vítězi na letošním US Open se stali Daniela Hantuchová a Ind Mahéš Bhúpathí, když vyhráli smíšenou čtyřhru. Slovenská tenistka tak zkompletovala sbírku grandslamových titulů v mixu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: ATP tenis

Roger Federer ve čtvrtfinále US Open předvedl, že se konečně dostal do své bývalé formy. První hráč světového žebříčku deklasoval Argentince Davida Nalbandiana 6:2, 6:4, 6:1 a dal tak zapomenout na rozpačité výkony z prvního týdne newyorského turnaje. V semifinále se utká s Lleytonem Hewittem, pro něhož to bude výborná příležitost k odvetě za loňské finále. Australan se v semifinále nečekaně trápil s Jarkkem Nieminenem, jenž jako první Fin v historii postoupil do čtvrtfinále grandslamového turnaje. Pořádně se chytil až v rozhodujícím setu, který vyhrál 6:1.

V duelu s Hewittem bude mít Federer psychickou výhodu, neboť ho osmkrát za sebou porazil. Čtyřiadvacetiletý Hewitt, vítěz US Open z roku 2001, bude hrát v New Yorku semifinále popáté v posledních šesti letech. Federer před loňským triumfem nikdy nedokázal přejít ve Flushing Meadows přes čtvrté kolo.

Dvouhra mužů - čtvrtfinále:

Federer (1-Švýc.) - Nalbandian (11-Arg.) 6:2, 6:4, 6:1
Hewitt (3-Austr.) - Nieminen (Fin.) 2:6, 6:1, 3:6, 6:3, 6:1

Smíšená čtyřhra - finále: Hantuchová, Bhúpathí (SR/Indie) - Srebotniková, Zimonjič (Slovin./SČH) 6:4, 6:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme