US Open pomalu finišuje: nejvýše nasazení Federer a Šarapovová stále ve hře

Poslední grandslamový turnaj sezony US Open pozvolna spěje ke svému vrcholu. V mužských dvouhrách se bojovalo o čtvrtfinále, ženy jsou v pavouku newyorského turnaje dokonce o stupínek výš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Zdroj: ČTK

Nasazená jednička a největší favorit Roger Federer sice s Němcem Nicolasem Kieferem přišel o první set na turnaji, nicméně postup do čtvrtfinále mu nečinil žádné starosti. Tam se střetne s Davidem Nalbandianem, který zdolal Itala Sanguinettiho ve čtyřech setech. Sám si argentinského tenistu přál, jelikož je jedním z mála, s kým má švýcarské eso negativní zápasovou bilanci. Nalbandian vede nad Federerem 5:2 na zápasy, i když naposledy nad aktuální světovou jedničkou vyhrál před dvěma lety právě na US Open.

Neméně zajímavé střetnutí slibuje americký duel Andre Agassi vs. James Blake. Agassi má za sebou úspěšnou pětisetovou bitvu s Belgičanem Melissem, Blake, přestože se Španělem Robredem ztratil první sadu, v následujících třech si postup do další fáze grandslamu pohlídal. Pětatřicetiletý Agassi startuje již na svém dvacátém US Open, uzdravený talent James Blake zas překonal zdravotní i osobní potíže a na tenisových dvorcích ve Flushing Meadows předvádí parádní hru. Vyhrát může ale jen jeden z nich. Pravděpodobně nejpřekvapivějším účastníkem mužského čtvrtfinále je nenasazený Fin Jarkko Nieminen, jenž si takto důležitý duel vybojoval poprvé v kariéře, když ve třech setech zdolal Španěla Fernanda Verdaska. Jeho čeká autralský ranař Lleyton Hewitt, kterému často chybující slovák dominika Hrbatý nenadělal příliš starostí. Poslední čtvrtfinálový pár tvoří domácí Ginepri a Argentinec Coria.

Šlágrem ženské dvouhry bude bezesporu semifinálový souboj nejvýše nasazené ruské krásky Marie Šarapovové a turnajové čtyřky Kim Clijstersová z Belgie. Obě favorizované hráčky se ve svých čtvrtfinálových duelech sice nadřely, ale nakonec postoupily po třísetových výhrách. Šarapovová zdolala svou krajanku Petrovovou. Zatímco však v předchozích duelech nestrávila na kurtu průměrně ani 60 minut, teď musela bojovat dvě a půl hodiny. Clijstersová pak svedla tuhý boj s letošní wimbledonskou vítězkou domácí Venus Williamsovou. Druhou semifinálovou dvoji vytvoří vítězky utkání Mauresmová-Pierceová a Daventportová Dementěvová.

Výsledky: - Dvouhra muži 4. kolo:

Nieminen (Fin.) - Verdasco (Šp.) 6:2, 7:6 (8:6), 6:3, Hewitt (3-Austr.) - Hrbatý (15-SR) 6:1, 6:4, 6:2, Federer (1-Švýc.) - Kiefer (Něm.) 6:4, 6:7 (3:7), 6:3, 6:4, Nalbandian (11-Arg.) - Sanguinetti (It.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:4, 6:2, Agassi (7-USA) - Malisse (Bel.) 6:3, 6:4, 6:7 (5:7), 4:6, 6:2 Coria (8-Arg.) - Massu (Chile) 6:4, 2:6, 6:7 (5:7), 6:2, 6:2 Ginepri (USA) - Gasquet (13-Fr.) 6:3, 3:6, 6:7 (8:10), 6:4, 6:0 Blake (USA) - Robredo (19-Šp.) 4:6, 7:5, 6:2, 6:3

Výsledky: - Dvouhra ženy čtvrtfinále:

Šarapovová (1-Rus.) - Petrovová (9-Rus.) 7:5, 4:6, 6:4, Clijstersová (4-Belg.) - V. Williamsová (10-USA) 4:6, 7:5, 6:1.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme