Ústí nad Labem vyhrálo 1. ligu

Hokejisté Ústí nad Labem zvítězili ve druhé nejvyšší soutěži a v baráži se chystají vyzvat Vsetín. Ústí vyhrálo klíčový zápas finále 1. ligy v Mladé Boleslavi 4:2 a na zápasy 3:1. Start baráže o nejvyšší soutěž je naplánován na neděli 26. března.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejový zápas

hokejový zápas | Foto: Miroslav Konvalina

Na boleslavském ledě se dnes večer hrál výborný hokej, ve kterém rozhodovala teprve závěrečná třetina. V ní se domácí ujali vedení 2:1, jenže hosté dvěma góly v rozmezí 15 vteřin duel otočili. Vítězství Slovanu potvrdil při power play boleslavského celku střelou do prázdné branky v 59. minutě Jankových.

"Chtěli jsme uspět a vybojovat si pátý zápas v Ústí," řekl asistent domácího kouče Neliby Petr Haken a dodal: "Hlavně jsme chtěli doma hrát aktivně a ne pouze bránit. Myslím si, že se nám to ze začátku dařilo. Rozhodly ale opět individuální chyby, kdy jsme sice dali gól, ale rychle inkasovali."

Hostující asistent Vladimír Evan podotkl: "Rozhodly dva slepené góly, kdy jsme v rychlém sledu otočili zápas. Přiklonilo se k nám štěstí, což k tomu patří. Krok do baráže nás ale čeká teprve zítra, kdy musí naši junioři potvrdit postup do extraligy."

Mladá Boleslav - Slovan Ústečtí Lvi 2:4

Branky a nahrávky: 31. M. Krupka (Sláma, Jaroš), 50. Chatrnúch (Beck) - 33. Jiří Kudrna (Pazourek, Jankových), 52. Sýkora (Grof), 52. Pazourek (Eiselt, Jan Kudrna), 59. Jankových (Sýkora). Rozhodčí: Kubeš - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 12:9, navíc Gengel, Nouza - Sýkora všichni 10 min., Pospíšil osobní trest do konce utkání, Výborný (oba Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváků: 3400. Třetiny: 0:0, 1:1, 1:3. Konečný stav série: 1:3.

Mladá Boleslav: Mařík - Vyhlídal, Jindra, Chatrnúch, Všetečka, Kolda, Výborný - Jeslínek, Gengel, Kadlec - Nouza, L. Krupka, Pospíšil - Nedorost, Hradecký, Beck - M. Krupka, Sláma, Jaroš. Trenéři: Neliba a Haken.

Ústí nad Labem: Málek - Jan Kudrna, Hájek, A. Pavlas, Mazanec, Grof, Vála, J. Evan, Zápotočný - Eiselt, Pazourek, Antoš - M. Havel, Slížek, Kuchler - Jankových, Sýkora, Jiří Kudrna - Fink, Červenka, Klimt. Trenéři: Hynek a V. Evan.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme