Utrpení Olivera Kahna

Možná jste to v sobotu sami viděli. Německá lavička bouřila na mistrovství světa nadšením, když svěřenci Jürgena Klinsmanna drtili švédského soupeře. Mezi náhradníky ale "vyčníval" jeden muž, který vypadal, že mu postup jeho týmu nijakou zvláštní radost nedělá. Ano, byl to gólman Oliver Kahn, který pořád vnitřně bojuje s nevděčnou rolí "dvojky."

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letí míč do branky?

Letí míč do branky? | Foto: Jiří Hošek

Teď se brankář mnichovského Bayernu znovu "otřel" o kouče národního týmu a náš německý zpravodaj Jiří Hošek nám o tom teď řekne víc.

Německo zatím mistrovstvím světa prochází jako nůž máslem a mužstvo, kterému se před turnajem zase takové šance nedávaly, budí idylický dojem. Až na jednu výjimku. Tou je vztah Kahn - Klinsmann, který se proti dlouholeté brankářské jedničce rozhodl upřednostnit Jense Lehmanna.

Kahn hrdinsky překousl tohle "ponížení", jak rozhodnutí komentovali hlavně fandové Bayernu, a zatím 4 zastávky spanilé jízdy svých kolegů protrpěl na lavičce. V zápase proti Švédům seděl mezi náhradníky skoro nezúčastněně a s výrazem člověka, kterému bylo ublíženo. Ukázkovou harmonii v německém týmu teď asi překazí interview, které Kahn poskytl týdeníku Spiegel.

V něm 37letý gólman třeba prozrazuje, že kouči Klinsmannovi řekl, že sesazení z postu jedničky nevstřebal a pořád ještě nepochopil. Kahn by od trenéra očekával fundované vysvětlení a zdůvodnění, které ale podle něj neexistuje. Na příkladech Francouze Bartheze, Holanďana van der Sara nebo Itala Buffona se prý Klinsmannovo rozhodnutí ukazuje jako nepochopitelné.

Kouč se zatím neozval, ale jen těžko se dá předpokládat, že tenhle prazvláštní atak, notabene v průběhu domácího mistrovství, přejde mlčením. Zkušený brankář tak vyslal před čtvrtfinálovým zápasem střelu na vlastní branku, která ho možná bude hodně mrzet.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme