Úvod MS české dvacítce nevyšel, prohrála s USA 1:3

Čeští hokejoví reprezentanti do dvaceti let prohráli ve svém úvodním vystoupení na světovém šampionátu v Pardubicích a Hradci Králové s týmem Spojených států 1:3. Další utkání čeká české mladíky ve čtvrtek proti Slovákům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

O první dvě branky Američanů se v rozmezí 18 sekund první třetiny postarali Vernarsky a Higgins, na začátku druhé části pak zvýšil po hrubé chybě jednoho z našich obránců Larose. Na konci prostřední třetiny sice korigoval Tomáš Plekanec po individuální akci na 1:3, ale do konce střetnutí už naši nic nevymysleli.

Česká republika - USA 1:3. Branky a nahrávky: 8. Vernarsky (Larose, Umberger) 0:1, 8. Higgins (Slater) 0:2, 21. Larose (Vernarsky) 0:3, 39. Plekanec (Hemský) 1:3. Rozhodčí: Schimm (Německo) - Brunen, Favorin (oba Finsko). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 8500.

Český tým hned v úvodu hrál po Chvojkově faulu v oslabení a i přes Hollwegovu šanci se ubránil. Na druhé straně zakončoval v dobré pozici Podlešák, ale hra byla přerušena pro Hořavovo postavení v brankovišti a Američané přečkali i nájezd Plekancovy řady. Na druhé straně však udeřily Spojené státy a gólman Fikrt, jenž nahradil nemocného Hronka, inkasoval během osmnácti sekund hned dvakrát. V osmé minutě otevřel skóre nekrytý Vernarsky a hned po vhazování se protlačil před litvínovského brankáře Higgins a přidal za pouhých osmnáct sekund druhý gól. Česká obrana i nadále chybovala a Američané mohli znovu trestat. V 11. minutě zamířil osamocený Higgins jen do Fikrtovy lapačky, následná Slaterova dorážka přišla naštěstí pro svěřence Jaroslava Holíka až po odpískání. Do další možnosti pustili beci Laroseho a znovu Higginse. To gólman Bacashihua se musel ukázat jen při Plekancově ráně.

Čeští junioři zaspali i v úvodu druhé třetiny a po devatenácti sekundách zvýšil Larose již na rozdíl tří branek. Po srážce se soupeřem odstoupil Lukeš a do sestavy se místo něj dostal nejproduktivnější junior české extraligy Hudler. Další možnosti zámořského týmu měli Eaves a Helminen. Češi ožili až po polovině utkání, ale Bacashihuu Průcha, ani Hemský nepřekonali. Gólman draftovaný Dallasem podržel svůj tým i při Lebdaově vyloučení, ale sedm sekund po vypršení trestu už inkasoval. Plekanec vyjel zpoza branky a konečně potěšil fanoušky v pardubické hale. V závěrečné části však český tým šance na obrat v utkání neměl. Naopak při dvou oslabeních se musel bránit a i v dalším průběhu byli Američané nebezpečnější. V polovině závěrečné části sice vyzkoušeli Bacashihuu Průcha a následně Mojžíš, ale pět minut před koncem mohli Američané zvýšit. Higginsovu střelu totiž tečoval na horní tyč Slater. Zkorigovat stav se českému mužstvu nepodařilo ani v závěru při přesilové hře a power play šesti proti čtyřem.

Sestava České republiky: Fikrt - Novák, Ustrnul, Chvojka, Krajíček, Mojžíš, Blaťák - Průcha, Plekanec, Hemský - Lukeš (22. Hudler), Podlešák, Hořava - Vondrka, J. Boháč, Novotný. Trenéři Jaroslav Holík, Pavel Hynek.

Sestava USA: Bacashihua - Komisarek, Lampman, Hope, Lebda, Reitz, Ballard, Whitney - Larose, Umberger, Vernarsky - Globke, Slater, Higgins - Brown, Eaves, Hollweg - Helminen, Steckel, Johnson - Nystrom. Trenéři Keith Allain, Red Gendron, James Johnson.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme