V Argentině načne Davis Cup Jiří Novák

Jiří Novák zahájí zápas českých tenistů v prvním kole Davisova poháru v Argentině. Česká jednička změří v úvodní páteční dvouhře v Buenos Aires síly s desátým hráčem světa Davidem Nalbandianem. Po nich na antukový dvorec nastoupí Tomáš Berdych a světová pětka Guillermo Coria. Do sobotní čtyřhry kapitán Cyril Suk nahlásil Jana Hernycha a Tomáše Zíba.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák

Jiří Novák | Foto: ATP tenis

Těsně před zápasem však může složení dvojice změnit a dá se očekávat, že přece jen nasadí Nováka s Berdychem. Za domácí by měli hrát Nalbandian s Guillermem Caňasem. Novák se utkal s Nalbandianem jednou a loni rodáka z Cordóby porazil v pětisetové bitvě ve finále v Basileji. Berdych otestoval Coriovy kvality v lednu na Australian Open a na loňského finalistu French Open uhrál jen šest gamů a očekává s Coriou nesmírně náročné utkání. Ví, že půjde o fyzicky vyčerpávající duel.

Coria se představí v Davis Cupu poprvé v domácím prostředí a los si pochvaloval. V neděli by měl zápas ukončit nejdříve duel jedniček Nováka s Coriou, na závěr je v plánu souboj Berdycha s Nalbandianem. Oba kapitáni mají možnost bez udání důvodu nominace změnit.

Českoslovenští tenisté porazili Argentinu s legendárním Guillermem Vilasem před pětadvaceti lety v Buenos Aires těsně 3:2. I druhý vzájemný zápas vyzněl lépe pro tehdejší federální tým, který o sedm let později v Praze vyhrál jasně 5:0.

Losování:

Buenos Aires (antuka): Argentina - ČR

Pátek (15:00 SEČ): Nalbandian - Novák, Coria - Berdych

Sobota (15:00): Nalbandian, Caňas - Hernych, Zíb

Neděle (15:00): Coria - Novák, Nalbandian - Berdych

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme